Szabálytalanságokat tárt fel az Állami Számvevőszék a jáki önkormányzat gazdálkodásában

Ez pedig könnyen az állami támogatások felfüggesztését jelentheti.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) Veresegyház városa, valamint Mátraverebély és Kiscsécs községek esetében kezdeményezi az állami támogatások felfüggesztését különböző szabálytalanságok miatt - hangzott el egy mai sajtótájékoztatón. Volt azonban más olyan település is, amelynek önkormányzati gazdálkodásában szabálytalanságokat találtak.

Taktabájt, Bodrogkisfaludot és Nyírmeggyest az állami támogatások felfüggesztésének kilátásba helyezésével felszólították az ellenőrzésükkor feltárt hiányosságok pótlására, további két település, Ják és Hajós esetében pedig ugyancsak komoly kockázatokat tártak fel.

A jáki önkormányzatnak egy figyelmeztető levelet írt az ÁSZ, ugyanis egy korábbi ellenőrzésükkor szabálytalanságokat találtak és bár felszólították az intézményt, hogy hagyjon fel ezzel, az mégsem tett eleget.

Most utolsó esélyt kaptak a jákiak a szabályos működésre. Az ÁSZ hamarosan újra vizsgálja a működést, és ha továbbra is problémát talál, akkor kezdeményezi az állami támogatások befagyasztását.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság