Pezsgővel kísérve kapta meg Szabó Tibor a magyar állampolgárságot

A szombathelyi Weöres Sándor Színház erdélyi származású színészházaspárját Puskás Tivadar polgármester eskette hivatalosan is magyarrá.

A sajtónak csak egy pillanat, az érintettnek viszont, ha úgy vesszük, egy új élet további újdonságokkal kecsegtető kezdete. Hatan tettek ma állampolgári esküt a városházán, köztük volt a Weöres Sándor Színház népszerű tagja, Szabó Tibor is, aki feleségével, Bálint Évával (aki úgyszintén a WSSZ színésznője) valamint kisfiukkal, Szabó Bálint Ákossal. A színész és felesége a Weöres Színház megalakulása óta élnek Szombathelyen, itt született meg gyermekük és itt kívánnak letelepedni.

Állampolgársági esküt tett Bálint Éva és Szabó Tibor
Klikkeljen még több képért!
Mészáros Zsolt

Szabó Tibor egyébként 1957-ben a romániai Kárászteleken született, tanulmányait a nagykárolyi Elméleti Líceum humán tagozatán folytatta, majd 2008-ban diplomázott a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen. Volt különféle könnyűzenei együttesek énekese, színész és színházigazgató is Gyergyószentmiklóson, meghívott színészként pedig Kolozsvártól, Marosvásárhelyen át Temesvárig számos erdélyi helyszínen megszerettette már magát. Most pedig Szombathellyel teszi ugyanezt, ugyebár.

Karrierjéről, szerepeiről bővebben itt.

Bálint Éva 1979-ben született Gyergyótekerőpatakon. 1998-tól a Gyergyószentmiklós-i Figura Stúdió Színház társulatának tagja volt, 2ooo-ben sikeresen felvételizett a Marosvásárhely-i Színművészeti egyetem színész szakára. 2oo4-től újra a Figura Stúdió Színház tagja lett 2oo8-ig, amikor is Jordán Tamás társulatához szerződött.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra