Száll a szélben a gazdátlan kőszegi uszoda, ami így már valószínűleg balesetveszélyes is

A polgármester nem nyilatkozik az ügyben.

„Életveszélyessé vált a viharos szélben a kőszegi gyermekintézmény területén lévő fedett uszoda. El kellene dönteni, hogy felújítják vagy lebontják az építményt, mielőtt valami baj lesz” – írja a fotókhoz érkezett kísérőlevelében olvasónk.

A kőszegi uszoda ügyével a tavaly decemberben foglalkoztunk Ebek harmincadjára jutott a kőszegi uszoda 2022. December 19. 07:12 . Akkor megírtuk, hogy a szerencsétlen sorsú építmény – amely eredetileg önkormányzati volt Botrány Kőszegen az uszoda miatt 2011. October 07. 13:43 , de aztán átvette az állam Az állam átvette, majd bezáratta a kőszegi uszodát 2012. October 11. 10:35 - utoljára a koronavírus járvány miatt zárt be, még 2020-ban, de ellentétben társaival, azóta sem nyitott ki.

Olvasói fotó

És valószínűleg egy darabig nem is fog.

A Sárvári Tankerületi Központtal több levélváltásunk volt az ügyben, legutóbbi válaszukban azt írták, hogy az üzemeltetőjeként megvizsgálták az uszoda állapotát, az újraindításához szükséges feltételeket, így a szakvélemény és az állapotfelmérés alapján arra a következtetésre jutottak, hogy "az épület a medencetérrel együtt teljes felújításra, korszerűsítésre szorul" .

Olvasói fotó

Annak érdekében, hogy minél előbb megoldást találhassunk a jelenlegi helyzetre, felvettük a kapcsolatot Kőszeg Város Önkormányzatával is.

- közölték.

A kőszegi polgármester viszont lapunk többszöri megkeresésére sem reagált.

Az ügyre a közeljövőben visszatérünk.

Frissítés:

Időközben az Összefogás Kőszegért egyesület fotótokat osztott meg a Facebookon a viharvert uszodáról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet