Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Székely János püspök áldásával indulnak Horvátországba a Vas megyei adományok

Négy kisteherautónyi mosószer, pléd, aggregátor, szieszta kályha és készétel konzerv gyűlt össze.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Horvátország középső részét az elmúlt hetekben földrengések sorozata sújtotta, és mi is beszámoltunk Erős földrengés volt Horvátországban, Szombathelyen is érezték 2020. December 28. 08:51 róla, hogy ezek közül többet még Magyarország teljes területén is lehetett érzékelni.

A december 28-i és 29-i 5,2-es és 6,3-es erősségű földrengésben a Petrinja nevű horvát kisváros szinte összes épülete megsemmisült, Újabb földrengés rázta meg Horvátországot - Magyarországon is lehetett érezni January 06. 18:28 a katasztrófának hét halálos áldozata és 28 sérültje volt.

A földrengésben otthontalanná vált embereknek szervezett gyűjtést több magyarországi szervezet is, köztük a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász, melynek adományait az indulás előtt, hétfő délután Székely János megyéspüspök áldotta meg.

Székely János szenteltvízzel áldja meg a segélyszállítmányt
Kiss Tamás

A szertartás előtt elhangzott, hogy rengeteg adomány érkezett a zalaegerszegi, szombathelyi, szentgotthárdi, jánosházi, felsőszölnöki és körmendi plébániáktól, és ezen felül sok magánszemély is adakozott.

Székely János hozzátette, hogy az összegyűlt adomány mennyisége azt tükrözi, ahogy a bajban az emberek összefognak, és úgy segítenek, ahogy tudnak.

Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Karitász igazgatója elmondta, hogy december 31-én már elindítottak egy 2 millió forint összegű gyorssegélyt, amely sikeresen célba is ért. A mostani segélycsomag egy nagyobb gyűjtés eredménye, és már tartalmaz olyan dolgokat is, amik a téli hónapokban fogják kisegíteni a katasztrófa sújtotta családokat.

Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Karitász igazgatója és Székely János megyéspüspök
Kiss Tamás

"Rengeteg mosószer, pléd, aggregátor, szieszta kályha és készétel konzerv gyűlt össze, négy teljesen megrakodott furgon várja az indulást" – tette hozzá az igazgató.

A szükséges árucikkek beszerzésében nagy segítségére volt a Karitásznak az egyik nagy üzletlánc, ami önmagában nagyon szép gesztus. Az talán már kevésbé, hogy a segélyszállítmányok megáldásakor a furgonokra kifeszítették az üzlet molinóját.

Ha a jótékonyságodért cserébe reklámfelületet kapsz, akkor az jótékonyság vagy üzlet?
Kiss Tamás

A Szombathelyi Karitász emellett építőanyagból is összegyűjtött egy 1,2 millió forint összegű csomagot, amit kedden indítanak útjára, hogy ezzel is segítség az otthon nélkül maradt petrinjai családok mihamarabbi újrakezdését.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Petrinja és Szombathely között még a föld is beleremegett a karácsonyba

Amilyen katasztrofális volt ez a 2020-as év, kész csoda, hogy a hétfői horvátországi földrengés nem okozott nagyobb pusztításokat. Felidézzük az elmúlt évek földrengéseit a környéken.

Újabb földrengés rázta meg Horvátországot - Magyarországon is lehetett érezni

Szerda délután, 18 óra után néhány perccel újabb földrengés volt érzékelhető Magyarországon, melynek epicentruma ezúttal is Horvátországban volt.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra