Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Elvitték a szelektív kukákat a szombathelyi Uránia-udvarból, de a lakók továbbra is hordják oda a szemetet

Egyre több hulladéksziget tűnik el a városban, sokan szórják tele mindenféle szeméttel.

A szelektív hulladékgyűjtő szigetek kálváriájáról már sokszor írtunk, tavaly még olvasóinkat is megszavaztattuk Olvasóink többsége azt akarja, hogy megmaradjanak a szelektív hulladékgyűjtők 2017. April 29. 16:25 , mi legyen a sorsuk.

A szelektív kukákkal ugyanis az a baj, hogy sokan - tudatlanságból, lustaságból vagy mert jó lehetőségnek tartják - ott pakolják le egyéb szemetüket. Ezzel elveszik az értelmét a szelektív gyűjtésnek, elcsúfítják a környezetet, pluszmunkát okoznak a hulladékszállítóknak, és nem utolsósorban szabálysértést követnek el.

A hulladékkezelő egy ideig próbálta a lépést tartani a szemetelőkkel, de aztán drasztikusabb lépésekhez folyamodott. Sorra szüntetik meg a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket.

Mi sokáig figyeltük a Kiskar utcai kukák sorsát, ahol rendszeresek voltak az ilyen állapotok Ételmaradékok elszórva, patkányok mindenhol, babakocsi a Perint patakba dobva - írja olvasónk 2018. February 04. 17:55 :

Olvasó / Horváth Bence

Márciusban aztán eltűntek a kukák a Perint-partról Eltűntek a szemétkupacokat vonzó szelektív kukák a Perint partjáról 2018. March 03. 08:42 , átköltöztették őket a Bürü utca mellé, talán abban bízva, hogy ott jobban szem előtt vannak, és ez visszatartja a szemetelőket. Nem tartotta vissza, és másfél hónap múlva itt is megjelent a szemét.

Olvasó

Nemrég aztán eltűnt a hulladéksziget a parkolóból, aki ide hordta a szelektíven gyűjthető hulladékot, annak más helyet kell keresnie.

Szilágyi József (mobilfotó)

De van, ahol nem nyugszanak bele a szelektív kukák eltűnésébe. Nemrég az Uránia-udvar zöldségudvarnak is nevezett részéről vitték el a hulladékgyűjtőket. Olvasónk fotóin látszik, hogy a lakók továbbra is oda hordják a szétválogatott hulladékot:

Eltűnt szelektív kukák az Uránia udvarban
Olvasó
Eltűnt szelektív kukák az Uránia udvarban
Olvasó

A küzdelem folyik tovább.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra