Ételmaradékok elszórva, patkányok mindenhol, babakocsi a Perint patakba dobva - írja olvasónk

Megint szeméttel árasztották el a szombathelyi Kiskar utcai szelektív hulladékszigetet, sőt, már a Perintet is.

"Kedves Nyugat.hu!

A Kiskar utcai szelektív hulladékgyűjtő sziget körül és nem csak itt, hanem a Perint patak partján, sőt a híd alatt látható áldatlan állapotokra szeretném felhívni figyelmet. Az illetékesek most már kapjanak a fejükhöz, csináljanak rendet a környéken, mert amit ott tapasztalok nap mint nap, az már közegészségügyi veszély.

Szenthegyek a Perint mellett
Olvasó / Horváth Bence

Ételmaradékok elszórva, patkányok mindenhol, babakocsi a Perint patakba dobva és a szelektív kukákban is mindenféle veszélyes hulladékok, festékesdobozok, fáradt olaj bicikligumik és még sorolhatnám. Menjenek ki terepszemlére. győződjenek meg élőben erről az ordenáré állapotról.

Szenthegyek a Perint mellett
Olvasó / Horváth Bence

Mi, magyarok még nem jutottunk el egy ilyen szelektív hulladéksziget normális használatához, van még mint tanulni.

Köszönöm előre is, ha tesznek valamit az ügy érdekében, mindenki érdeke hogy tisztább egészségesebb világban éljünk!

Köszönettel: Horváth Bence"

A fenti levelet és képeket olvasónktól, Horváth Bencétől kaptuk. Sajnos, ez a látvány gyakori a városban elhelyezett szelektív hulladékgyűjtők körül, vannak, akik mindenféle szemetet beleömlesztenek a konténerekbe, és ha megteltek, akkor melléjük. Sok helyen láttunk már ilyet, és sokszor meg is mutattuk, sajnos, hiába. A SZOVA emberei kimennek, összeszedik a szemetet, feltakarítják a területet, és pár nap múlva kezdhetik elölről az egészet.

Tavaly áprilisban írtunk erről Dzsumbujjá válnak a szelektív hulladékgyűjtők Szombathelyen, szavazzon, megmaradjanak-e 2017. April 10. 18:05 , sok képet is mutattunk, és megszavaztattuk olvasóinkat is, mi legyen a hulladékszigetek sorsa. Az eredmény:

A többség arra szavazott, hogy maradjanak meg a szigetek, a hatóságok derítsék ki, kik szórják tele a környéküket, és büntessék meg őket keményen. De ennek sincs nyoma. A szelektív hulladékgyűjtő szigeteket éppen ezért már sok helyen megszüntették, nem bírták az állóháborút. A város hulladékgazdálkodási közszolgáltatását tavaly megszerző soproni STKH Kft. júliusi sajtótájékoztatóján Ősztől a soproni STKH lesz a hivatalos hulladékkezelő Szombathelyen is 2017. July 20. 15:01 megtudtuk, hogy tervük szerint, ahol csak lehet, megszüntetik a szigeteket, és zsákos szelektív gyűjtést vezetnek be.

A lakótelepeken és ahol a társasházak vannak többségben, ez nem lehet megoldás, marad az állóháború és a környezetszennyezés, hiszen mindig vannak, akik tudatlanságból vagy lustaságból ott szórják el a szemetet, ahol csak lehet.

Igaza van olvasónknak, van még mit tanulni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Jelentem