Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Rohadtul leszarják az emberek a szelektív hulladékgyűjtést és mások munkáját

Hányingert keltő állapotok a szombathelyi Kiskar utca parkolójában, a Perint-parton.

Valahogyan mindig hétvégén alakul úgy, hogy otthon bepakolom egy nagy, erre a célra vásárolt hulladékszákba az összegyűlt papírt, ásványvizes palackot, néha üveget. Aztán környezettudatos - tényleg - állampolgárként a zsák be a kocsi csomagtartójába, és irány a Kiskar utca parkolójának északnyugati sarkában lévő szelektív hulladékgyűjtő-sziget. Ahol szépen rá van írva minden kukára, mit is tegyünk bele. Most vasárnap délelőtt ez a kép fogadott:

Szemétdzsumbuj a Kiskar utcai szelektív hulladékgyűjtőknél
Szilágyi József (telefonos fotók)

Nem ez az első eset kis városunkban, történt ilyen már ugyanezen a helyen Mit keres a megunt plüssmaci a műanyagpalackos szelektív kukában? 2014. December 21. 15:35 , társasház oldalában Tájkép hőségcsata után 2015. July 29. 19:23 , szemfüles olvasónk a Jáki úton fotózott Jó állapotú ruhákkal, játékokkal tömik meg a szelektív kukákat Szombathelyen 2015. October 14. 09:42 hasonlót, másik olvasónk a múzeumparkban Szeméthegyek a szombathelyi parkban 2016. April 09. 08:01 , aztán megint a Jáki úton Hulladéksziget-fesztivál a Jáki úton 2016. August 18. 07:54 . Ez utóbbi cikkünkben meg is írtuk, mi lenne a megoldás, és hogyan is kellene ezt csinálni, ha az emberek nem szarnának bele nagy ívben az egészbe és mások munkájára.

Szemétdzsumbuj a Kiskar utcai szelektív hulladékgyűjtőknél
Szilágyi József (telefonos fotók)

Mert ezt szemétkupacot, sokszor tele veszélyes hulladékkal, valakinek össze kell takarítani. Persze, a SZOVA-nak vannak szemétszállítással munkatársai, akik meg is teszik. De az, hogy néhány nap múlva újratermelődik az egész dzsumbuj, egészen elképesztő. Ekkora hanyagság, nemtörődömség, leszarokmindent magatartás már orvosi eset, ráadásul büntetőjogi kategória, ugyanis széndékos környezetszennyezésről van szó.

Szemétdzsumbuj a Kiskar utcai szelektív hulladékgyűjtőknél
Szilágyi József (telefonos fotók)

Nagyon nem támogatom, hogy a hatóságok leskelődjenek az állampolgárok után, de ide jó lenne egy térfigyelő kamera. Ezt, a többségében kisipari hulladékot biztosan kocsival hordják ide, egy videófelvétellel meg lehetne találni a tettest. És az a minimum, hogy közhasznú munka keretében a két kezével szedje össze ezt a dzsumbujt, ami már a Perintet is veszélyezteti.

Szemétdzsumbuj a Kiskar utcai szelektív hulladékgyűjtőknél
Szilágyi József (telefonos fotók)

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra