Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Dzsumbujjá válnak a szelektív hulladékgyűjtők Szombathelyen, szavazzon, megmaradjanak-e

Sok helyen ugyanis megszüntették már ezeket a hulladékszigeteket, mert nem tudják tisztán tartani a környéket.

Valamikor réges régen létrehoztak jópár úgynevezett hulladékgyűjtő szigetet Szombathelyen. Ezek lényege, hogy vannak köztük papír, üveg és műanyagpalack feliratú kukák, és ezeknél ingyen meg lehet szabadulni az újrahasznosítható hulladéktól.

Szilágyi József

Jó ez a hulladékkezelőnek, mert pénzt kap az újrahasznosítható hulladékért, jó a lakóknak, mert így lassabban telik meg a háztartési szemetet gyűjtő kuka, és ha ritkábban jön a kukásautó, kevesebbet kell fizetni. És jó mindenkinek, a természetnek is. Mert a háztartási hulladékkal nem csinálnak mást, mint eltemetik, lesz, ami lesz alapon, a műanyag, az üveg meg le sem bomlik, csak van szépen a föld alatt, és előbb-utóbb utódainknak okoz gondot.

Vágvölgyi Bálint

A hulladékszigetek pár évig működtek is rendben, de aztán elszabadult a pokol. Szinte nincs a városban olyan sziget, ami ne vált volna az illegális hulladéklerakók kedvenc helyszínévé. Pakolnak a más célra kitett kukákba mindent, a plüssmackótól az ételmaradékon, a félpár tornacipőn át a festékesdobozokig és mérgező anyagok flakonjaikig. Ezeket a helyzeteket többször bemutattuk már, tavaly nyáron például a Jáki útról Hulladéksziget-fesztivál a Jáki úton 2016. August 18. 07:54 mutattunk képeket, pár hete pedig kollégánk a Kiskar utcai parkolóban háborodott fel Rohadtul leszarják az emberek a szelektív hulladékgyűjtést és mások munkáját 2017. February 05. 15:58 , ahol még a Perintbe is belefújta a szél a szemetet.

Vágvölgyi Bálint

De aztán jött a reakció, és bizony, sok helyről eltűntek a szelektív hulladékgyűjtők, legutóbb az MSH mögül Megint kevesebb a szelektív hulladékgyűjtő Szombathelyen 2017. March 03. 07:56 . Valószínűleg van, ahol a szolgáltató unja meg a hiábavaló küzdelmet, ők ugyanis rendszeresen rendbe teszik a szigeteket és környéküket, aztán pár nap múlva kezdhetik elölről. És van, ahol a lakosság kéri, mert az odahordott mindenféle szemét nem csak csúnya, de fertőző s mérgező is lehet.

Szilágyi József (telefonos fotók)

Úgy tűnik, most egy állóháború zajlik az illegálisan, és ezért ingyen szemetelők, a lakosság, és a szolgáltató között, a végét megjósolni sem lehet. Mi viszont arra kérjük olvasóinkat, szavazzanak, mi legyen a szelektív hulladékgyűjtő szigetekkel.

Szilágyi József (telefonos fotók)

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra