Készen van az új szombathelyi Szent Quirinus utca, de engedélyek nélkül nem lehet átadni

A Körmendi úti Aldi és a Jáki úti temető közti új utcáról az önkormányzat adott ki közleményt.

Befejeződött a Ferenczy utca hiányzó szakaszának kiépítése, de egy új útnak számos és hosszadalmas engedélyeztetési eljáráson kell átesnie a tényleges használat előtt - írták a szombathelyi önkormányzat hivatalos Facebook-oldalán hétfő reggel.

A Szent Quirinus utca a Körmendi úti Aldi mellett indul, a Jáki út és Ferenczy utca körforgalmába csatlakozik be a temető előtt. Ez az út új közlekedési lehetőséget nyit a város déli és nyugati városrészei között, egyúttal mémileg tehermentesíti a Szent Flórián körút és a Körmendi úti kereszteződését, a Savaria Pláza előtti körforgalmat.

Készen van az új utca
Mészáros D. Zsolt

Az önkormányzat a közleményt valószínűleg azért adta ki, mert az új utca láthatóan készen van, és egyébként is január végére ígérték Január végére készülhet el a Szent Quirinus utca Szombathelyen 2023. January 20. 06:36 a befejezését.

Mint írják, a útépítéssel végeztek, de jelenleg az engedélyeztetés zajlik. Ami így néz ki:

 • A kivitelező készre jelentette az elkészült létesítményt, azaz az út kész;
 • a készre jelentést követő 8 napon belül a műszaki ellenőr megindítja a műszaki átadás-átvételi eljárást;
 • a műszaki átadás-átvételt - legkésőbb - az eljárás megindításától számított 30 napon belül kell lezárni;
 • a műszaki átadás-átvételi eljárás lezárását követően a beruházó kezdeményezi a forgalomba helyezési eljárást a Közlekedési Hatóságnál;
 • a Közlekedési Hatóság 55 napon belül dönt a forgalomba helyezésről, amennyiben a jogszabályban előírt dokumentumok rendelkezésre állnak és a létesítmény műszaki állapota az előírásoknak megfelel, a forgalomba helyezési engedélyt kiadják.
 • A labda tehát a hatóságoknál pattog, és rajtuk múlik, mikor használhatják az új utat a közlekedők.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet