Komoly változás jöhet: szigorodna az éjszakai alkoholárusítás

Az önkormányzatok képviselő-testülete a jövőben rendeletben írhatná elő, hogy a közigazgatási területükön található nemzeti dohányboltokban 22 óra és 6 óra között ne lehessen szeszes italt árusítani. A jegyző pedig büntethetne miatta.

Ez szerepel Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetőjének törvénymódosítási javaslatában, amelyet a Lázár János fideszes képviselő, nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos által jegyzett trafiktörvényt szigorító törvényjavaslatához nyújtott be. A parlament gazdasági bizottsága már tárgyalta is Kocsis Máté előterjesztését - írja a napi.hu .

Az előterjesztés szerint egyébként az önkormányzat jegyzője ellenőrizhetné a rendelet betartását, és súlyos esetben az egymilliós bírságon kívül a vámhatóságnál kezdeményezheti a trafik bezárását is.

A szigorításra azért van szükség, mert "számos állampolgár nyugalmát zavarják az éjszaka (22 óra után) is nyitva tartó dohányboltok, mivel egyesek az üzletben megvásárolt szeszes italt az üzlet előtti közterületen hangoskodva fogyasztják el” - áll Kocsis Máté indoklásában.

Jelenleg a jegyzők hatásköre nem terjed ki a nemzeti dohányboltokra, így az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről szóló önkormányzati rendelet rendelkezései sem alkalmazhatók, vagyis a dohányboltok nyitvatartását nem korlátozhatják akkor sem, ha folyamatosan visszatérő lakossági panaszokat vált ki egy-egy üzlet működése.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra