Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hende Csaba 355 milliós színháztámogatásról posztolt, de idén még nem érkezett pénz erre a kormánytól

A kormány egyébként tavaly vállalta, hogy évi 302 millió forintot ad a Weöres Sándor Színháznak.

Nem sokkal azelőtt, hogy elkezdődött volna a szombathelyi színház mai sajtótájékoztatója, Akár nagyoperettet is láthatunk majd a Weöres Sándor Színház színpadán February 23. 16:26 Hende Csaba országgyűlési képviselő meglepőt posztolt Facebook-oldalán.

Újabb kormányzati támogatás érkezett Szombathelyre! A Kormány 355 millió forinttal támogatja a Weöres Sándor Színház idei működését. Köszönjük!

Közzétette: Hende Csaba – 2021. február 23., kedd

Ezt írta: „Újabb kormányzati támogatás érkezett Szombathelyre! A Kormány 355 millió forinttal támogatja a Weöres Sándor Színház idei működését. Köszönjük!”

Ami azért is érdekes, mert a kormánytámogatásról szóló megállapodást tavaly tavasszal írta alá Megszületett a Weöres Sándor Színház és a Mesebolt Bábszínház támogatási szerződése 2020. May 14. 13:59 a minisztériumban Nemény András polgármester. Ennek értelmében a kormány 2022. december 31-ig a Weöres Sándor Színházat évente 302 millió forinttal, a Mesebolt Bábszínházat 53 millió forinttal támogatja.

Tavaly májusban ezt polgármesteri határozatba is foglalta Nemény András, ennek melléklete a megállapodás, ami azt is tartalmazza, hogy a kormány az éves támogatást négy hónapra elosztva utalja át.

Részlet a színház működéséről szóló megállapodásból
Forrás: szombathely.hu

Városházi forrásból úgy értesültünk, hogy az idén még nem kapott kormányzati támogatást a színház, ha a tavalyi ütemtervet tartják, akkor még nem is kaphatott.

Viszont az idei, összesen 355 milliós támogatásról már közel egy éve megszületett a megállapodás, amiből 302 millió a Weöres-színházat, 53 millió a Mesebolt Bábszínházat illeti meg.

Frissítés

Kiderült, hogy a kormány kedden elfogadta, hogy az idei évre szóló, összesen 355 forint támogatást megkapja a város.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra