Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A színművészetisek feladják a blokádot

A hétfőn bejelentett járványügyi szigorítások miatt szűk lett a mozgásterük.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói hétfőn megszavazták, hogy feladják a blokádot – írja a Telex független egyetemi forrásokra hivatkozva. Várhatóan kedden délután hozzák ezt hivatalosan is nyilvánosságra.

A szeptember 1-je óta tartó egyetemfoglalásnak azért kell véget vetniük, mert a hétfőn bejelentett járványügyi szigorítások Kijárási tilalom este 8-tól reggel ötig, bezárnak az éttermek - jelentette be Orbán Viktor 2020. November 09. 10:47 miatt szűk lett a mozgásterük: a felsőoktatási intézményeknek szerda 0 órától online oktatásra kell áttérniük, az egyetemek és a kollégiumok országszerte kiürülnek. Egy ilyen helyzetben, amikor a gyülekezéseket is betiltották a blokád nem tartható fenn.

Szeptember elseje óta tartották magukat.
index.hu

Az SZFE hallgatói azután foglalták el az egyetemet, hogy Vidnyánszky Attilát nevezték ki egy újonnan felállított kuratórium élére, az egyetem szenátusától és a hallgatóktól pedig minden jogkört megvontak. Az egyetem kancellárjául azt a Szarka Gábort nevezték ki, aki a Közszolgálati Egyetemről és a Honvédelmi Minisztériumtól érkezett, és semmi köze az SZFE-hez. Szarka hivatalba lépése óta számos olyan intézkedést hozott, amellyel a hallgatók lelkesedését próbálta letörni. Ezek többnyire óvatos lépések voltak, a hallgatók nem is engedtek követeléseikből. Kezdetektől fogva illegitimnek tartják a kuratóriumot és a kancellárt, csak az Innovációs és Technológiai Minisztériummal hajlandók tárgyalni. Palkovicsék eddig nem méltatták válaszra őket.

Hogy miként folytatódik az SZFE erőszakos átalakítása elleni tiltakozás, az a következő napokban derül csak ki – adta hírül a fidelio.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra