Lapos fej és Don Quijote - szoborkiállítás a Fő téren

Harmadik alkalommal léptek ki műalkotások a kriptahideg kiállítóterekből, hogy megörvendeztessék a szombathelyieket. Erre az alkalomra már osztrák művészek is előálltak a farbájukkal. Vagyis formáikkal.

Kellően élénk képzeletvilággal felruházott járókelő azt is hihette volna kedden délután, hogy kifejezetten az Isis Big Band megnyerő szólamaira szökkentek szárba furcsa képződmények a Fő tér kövezetéből, pedig nem: harmadszorra - és osztrák művészek bevonásával egyúttal nemzetközivé bővülve - nyitották meg a szabadtéri szoborkiállítást Szombathelyen.

Szoborkiállítás a Fő téren
játszhattak volna tovább is, ha nem lép közbe a zivatar
Unger 'Phreek' András

"Az volt a célunk egykor ennek a kiállításnak létrehozásával, hogy előlépjünk a kiállítótermek hűvöséből, és kivigyük az alkotásokat az emberek közé"

- fogta rövidre Ipkovich György polgármester a nyitányt, hogy aztán az osztrák kurátor és egyben szobrászművész, Elisabeth Ledersberger-Lehoczky fűzhessen pár gondolatot a művekhez.

Ő főként azt hangsúlyozta: különböző formanyelvek és témák jelennek meg a művekben, legyen szó saját, Quo Vadis címet viselő, a teret hullámvasútként bejáró kompozíciójáról, Hannes Turba sárgaréz alapú Der Gigant járól, vagy a felhozatal kétségkívül legizgalmasabb darabjáról, az Otto Potsch-féle komikus színezetű Don Quijote -ról. Utóbbin szájtátva merengett el kisóvodás, és komótosan vizslatta idős műértő is.

Szoborkiállítás a Fő téren
ízelítőért klikkeljen a képre!
Unger 'Phreek' András

A kilenc szobrász Fő téren kiállított - Belső terek, külső terek fantázianévvel ellátott - munkáival párhuzamosan egyébként a művészek kisplasztikáiból is tárlat nyílt a Képtárban. Ahol, csak hogy emlékeztessünk is, a Picasso-tárlat még mindig megtekinthető.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra