Aláírták a megállapodást, parkolók lesznek a volt szombathelyi városi strand helyén

A tulajdonos gyakorlatilag átadta a területet - közölte Nemény András polgármester.

„Bereczki László ingatlantulajdonos és Czeglédy Csaba országgyűlési képviselőjelölt is aláírták azt a szándéknyilatkozatot, amely a kórházzal szemközti terület parkolóvá alakításának – a mentőkkel és a kórházi szakszervezettel leegyeztetett – konstrukcióját és az ehhez kapcsolódó vállalásokat tartalmazza” – írta Facebook posztjában Nemény András, Szombathely polgármestere.

Hozzátette, ez a vállalás a tulajdonos részéről a terület átadását jelenti, míg az országgyűlési képviselőjelölt részéről a kormányzati forrás megszerzését. Ő pedig a kórháznak juttatott önkormányzati támogatásért vállal felelősséget.

Forrás: Facebook / dr. Nemény András

Nemény András megjegyezte, várják Hende Csaba kiállását az ügy mellett. Kijelentette, ha ez is meglesz, akkor a kórház igazgatójának minden garancia a rendelkezésére áll majd, hogy végre meghozza a betegek, a látogató hozzátartozók és a kórházi dolgozók számára nagyon fontos döntést.

A kórházzal szemközti terület egy részét egy ingatlancsomagban adta el az önkormányzat, a tulajdonos lakásokat és üzleteket akart építeni ott. A tiltakozások hatására a városvezetés felvette a kapcsolatot a tulajdonossal, és a vele, illetve az egészségügyi szervezetek vezetőivel folytatott múlt heti megbeszélésen Lakások és üzletek helyett parkoló lesz a volt szombathelyi városi strand területén 2022. February 14. 18:55 több pontban is megegyeztek már:

 • A beruházó eláll a korábbi terveitől (lakások és üzletek építése) amennyiben sikerül március végéig megállapodást kötni a kórház és a város bevonásával a területen parkolók építéséről.
 • Az önkormányzat a márciusi közgyűlésre a kórházzal és a tulajdonossal egyeztetve kidolgozza a megfelelő konstrukciót.
 • Az önkormányzat vállalja, hogy elkészíti a terveit a Markusovszky utca, Horváth Boldizsár körút, Sugár út, Dr. István Lajos körút kereszteződésében megépítendő körforgalomnak.
 • Az országgyűlési képviselőjelöltek által felajánlott kormányzati támogatást a parkolók kialakítására és a lehető legtöbb zöldfelület megtartására fordítjuk.
 • Ezt a megállapodást írták most alá, Nemény András azért hangsúlyozta a kórház igazgatójának szerepét, mert Nagy Lajos főigazgató nem vett részt Nem ült le tárgyalni a kórházigazgató a polgármesterrel a volt szombathelyi városi strand területéről 2022. February 15. 18:37 a megbeszélésen, hiába hívták meg.

  Forrás: Facebook / dr. Nemény András
  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet