Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nagyüzem a szombathelyi belvárosban – Rend lesz a karneválra?

A felújítás után aszfaltosak maradnak az utcák, díszkő többnyire csak a gyalogjárdáknak dukál. Zajlik a szombathelyi belváros felújítása.

Többször is beszámoltunk a belváros felújításáról, legutóbb május végén Folytatódik a Fő tér rekonstrukciója - Nyomulnak a térkövek 2010. May 25. 21:00 , amikor az önkormányzat aláírta a szerződést a kivitelezővel. Most pontosítunk egy kicsit, utánanéztünk, hogyan is oldják meg a Főtér folytatását. Először egy régebbi dokumentumból idézünk, amely az ún. Integrált Városfejlesztési Stratégia Megújulnak a szombathelyi Főtér környéki utcák, épületek – 900 milliós támogatást kapott a város 2008. September 17. 19:42 (IVS) nevet viseli. Ez a terv bő két és fél évvel ezelőtt született, és azt tartalmazza, hogy az önkormányzat milyen felújításokat tervez a városban.

Hol és mit…

Szó van ebben a Derkovits városrészről, a Körmendi út környékéről, a Vásárcsarnokról és a belvárosról. De van itt egy térkép, amely jelzi, a belvárosban hol is akar felújítani az önkormányzat.

A belváros felújítási terve
A felújítások terve

Ebből most a Főtér folytatásán van a hangsúly, pontosabban a Király, a Kőszegi, a Szent Márton utcákról, és a Borostyánkő áruház előtti térről. Mint korábban leírtuk már, a munka ezen szakasza közel 260 millióba kerül, ebből az utcák Főtér felőli szakaszai és a Gyöngyös-parti sétány újulnak meg, utóbbinál a hidat is rendbe teszik.

Egy olvasónk érdeklődésére kerestük fel a városháza illetékesét, Pusztai Istvántól, a beruházási csoport munkatársától az iránt érdeklődtünk, mit is takar az útfelújítás. Hiszen a korábbi hírek arról szóltak, hogy a Kőszegi utcában a Mártírok teréig, a Király utcában a Savaria Nagyszállóig, a Szent Márton utcában pedig a Borostyánkő áruházig hasonló díszkövet raknak le, mint amilyen a Főtéren van.

“Karneválra kész lesz!”

Pusztai István elmondta, az úttestek aszfaltburkolatot kapnak, a díszkő a járdákra kerül. Egyedüli kivétel a Savaria tértől a Gyöngyös patak hídjáig tartó szakasz lesz, itt az úttestet is díszburkolattal fedik. Persze, a burkolatok kiépítése előtt kicserélték a földben futó közmű vezetékeket, nehogy a felújítás után rögtön bontani kelljen egy csőtörés miatt.

Szent Márton u.
Térkövek a Szent Márton utcában
Mészáros Zsolt

Hallottunk olyan aggódó hangokat is, miszerint a Savaria Karneválig nem lesz rend a belvárosban. A kivitelező azonban május végén ígéretet tett erre, reméljük, be is tartja, különben valószínúleg új útvonalat kell keresni a felvonulásnak. A munka azért láthatóan halad, fotógalériánk néhány nappal ezelőtt készült, azóta már szemmel látható a változás.

A komplett program ezzel még nem fejeződik be, a térköves burkolást az Iseumig akarják folytatni, ehhez 60 millióra lesz szükség, és a közgyűlés dönt majd róla.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Éjjel még a markoló is aluszik

S míg szendereg az útfelszedés, elgondolkodunk azon, hogy milyen is tud lenni teliholdnál egy markoló hideg tömbje a Gyöngyös híd ódon körívei mellett. Rombolják, s építik a szombathelyi belvárost.

Provokatív utcakiállítás Szombathelyen - videóriport

Nagyméretű képek lengenek a főtéri szökőkút mellett, jó három méteres magasságban. A START Group újabb, provokatív célú akciójának alkotásai.

Egy szégyenfolttal kevesebb – És bővül a szombathelyi önkormányzat épülete

Igen, a Kossuth utca 7-ről lesz szó – a belváros egyik erősen leszanált műemlékről, amelyet a közeljövőben – 122 millióból – tetőtől talpig felújítanak.

Folytatódik a Fő tér rekonstrukciója - Nyomulnak a térkövek

Közel kétszázhatvan millió forintból újul meg a Király - és a Kőszegi utca, valamint a Borostyán kő áruház előtti tér a híddal együtt. Karneválra elkészül.

Megújulnak a szombathelyi Főtér környéki utcák, épületek – 900 milliós támogatást kapott a város

Hat nagyváros, köztük Szombathely terveire bólintott rá a kormány szerdán. Folytatódik a Főtér felújítása, a Savaria mozi új külsőt kap, parkolókat is építenek a belvárosban.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra