Érinti a szombathelyi kutakat az üzemanyaghiány?

Megnéztük, mi a helyzet a városban.

Szombaton jelentette be Kormányinfó: szűkítik az üzemanyagárstopot a magántulajdonú autókra 2022. July 30. 11:30 Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy szűkül a 480 forintos benzinárat élvezők köre. Így már nem tankolhatnak kedvezményesen a 7,5 tonnát meghaladó kocsik, a külföldi rendszámú gépjárművek, és a nem természetes személy által karbantartott autók sem.

Ennek hatására ismét kitört a benzinpánik szerte az országban, melynek eredményeképpen több benzinkúton is hiány lépett fel, ami miatt egyes kutak nem használhatók jelenleg sem az országban.

benzinkutak
A MOL-kutaknál nincs fennakadás.
Fodor Ármin

Mivel úgy értesültünk, hogy Szombathelyen is van olyan kút, ahol nem lehet jelenleg üzemanyagot kapni, ezért úgy döntöttünk, körbejárjuk a város töltőállomásait, hogy megnézzük, mennyire van pánikhangulat e téren a városban.

Nem megy minden olyan simán

Bár szombaton több kút is tele volt a kormány bejelentése előtt, illetve után, mára ezt nem nagyon lehetett érezni. Hétfő délelőtt minden általunk látogatott helyen a szokásos forgalom volt tapasztalható – már, ahol volt üzemanyag.

Reggel a városban két kút, a Körmendi úti OMW és Avia nem volt nyitva a tankolni akarók előtt.

benzinkutak
A Körmendi úti OMW reggel még zárva volt.
Fodor Ármin

Utóbbi esetében egy tábla figyelmezteti az arra kanyarodókat, hogy üzemanyaghiány lépett fel az érintett töltőállomáson. Úgy tudjuk, az OMW-nél már vasárnap is ugyanez a tábla volt kirakva a benzinkút elé.

benzinkutak
A Shellnél sincs hiány Szombathelyen.
Mészáros D. Zsolt

Máshol azonban nem tapasztaltunk lezárásokat a városban, a szokásos rendben zajlik az ellátás mind a külváros (ideértve a Zanati utat is), mind a belváros kútjain.

Hozzátesszük, hogy valószínűleg csak ideiglenes az ellátási probléma az érintett kutakon, így hamarosan a most zárva lévő töltőállomások is újra nyitva lesznek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet