Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombathely is megemlékezik a Trianoni békeszerződés 100. évfordulójáról

Szó lesz a Nemzeti Összetartozás Emlékhelyének létrehozásáról, majd ezt követi egy közös megemlékezés a székesegyház előtt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első világháborút lezáró Trianoni békeszerződés 100. évfordulójának alkalmából a Nemzeti Összetartozás Szombathelyi Emlékbizottsága ma fél 4-kor, egy Városházán tartott sajtótájékoztatón fog beszámolni a Nemzeti Összetartozás Emlékhelyének szombathelyi létrehozásáról.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ezt követően, fél 5-től közös megemlékezés veszi kezdetét a székesegyház előtt. A harangzúgás alatt néma főhajtással emlékezzünk őseinkre és túlélt történelmi tragédiáinkra, majd a Himnusz közös eléneklésével fejezzük ki nemzetünk jövőjébe és a határon inneni és túli magyarság összetartozásába vetett hitünket – olvasható a Honderű Asztaltársaság meghívójában.

Szerkesztőségünk élőben közvetíti majd az eseményeket, melyre a szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Délelőtt 10-kor Szombathely Megyei Jogú Város facebook oldalán is tartottak egy megemlékezést, melyet élőben közvetítettek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

A ma 100 éves trianoni szerződés Vas megyét is megcsonkította

Ausztria Burgenland tartományának jelentős része a békediktátum előtt megyénkhez tartozott.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés