Szombathelynél bukott le a moldáv embercsempész

12 ember zsúfolt be egy autóba.

Szombathelynél a 86-os számú főúton ellenőriztek a járőrök szeptember 28-án 22 óra 35 perckor egy gépkocsit, amelyet egy moldáv állampolgárságú férfi vezetett. A gyanús járműre a észenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Illegális Migráció Elleni Osztálya hívta fel a vasi rendőrök figyelmét.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Az autóban a sofőrön kívül tizenkettő, magát afgán és indiai állampolgárnak mondó személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A moldáv sofőrrt őrizetbe veszik, illetve embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul ellene.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható – emlékeztet a rendőrség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló