Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Nádasdy Ferenc utca

Aszfaltozás még nem történt, de a politika figyelmét már felkeltettük a sorozattal.

Nem tudjuk, hogy örüljünk vagy szomorkodjunk, mindenesetre továbbra is igen népszerű Szombathely legrosszabb utcáit bemutató sorozatunk.

Több jelölést kapott például a belvároshoz közeli Nádasdy Ferenc utca is, amelynek a járdáit néhány évvel korábban rendbe tették, de maga az úttest maradt a régi, lyukakkal, repedésekkel, romokban lévő szegélyekkel.

Szombathely legrosszabb állapotú utcái: Nádasdy Ferenc utca
A Nádasdy Ferenc utca burkolata nem tréfadolog
Kiss Tamás

Az utca nemcsak szép hosszú – a MÁV-rendelőtől a Hefele-iskoláig tart -, de forgalmas is, hiszen sokan ezt az útvonalat használják a közlekedési lámpákkal tele Vörösmarty utca helyett.

Már többször mondtuk, hogy a sorozatunk célja, hogy nyomást gyakoroljunk a döntéshozókra, hogy minél gyorsabban történjen valami az útfelújítások terén.

És úgy tűnik, hogy talán történik is.

Szombathely legrosszabb állapotú utcái: Nádasdy Ferenc utca
A járdát felújították néhány éve, az úttestet nem
Kiss Tamás

Az elmúlt időszakban egy-egy nagyobb interjút közöltünk Nemény András polgármesterrel Nemény András: „Úgy kell őszintének lenni, hogy kárt ne okozzunk vele” 2021. July 05. 19:27 és Horváth Soma alpolgármesterrel Podcast: Miért ilyen rosszak a szombathelyi utak és van-e remény, hogy jobbak lesznek? 2021. July 03. 11:24 , és mindketten megerősítették, hogy a város nehéz költségvetési helyzete ellenére keresik a lehetőséget az útfelújítások újraindítására, és már körvonalazódnak a megoldások.

Ezzel párhuzamosan - vagy merőlegesen - Hende Csaba országgyűlési képviselő is bejelentette Hende bejelentett: több mint 1 milliárd forint jön szombathelyi fejlesztésekre 2021. July 07. 15:42 , hogy a kormány egy 1,2 milliárdos csomaggal támogatja a szombathelyi fejlesztéseket, amelyből a legjelentősebb, 435 millió forintos tétel a belterületi útfejlesztésekre megy. A részletek egyelőre nem ismertek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video