Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombathely legrosszabb állapotú utcái: Szétmálló régi bicikliutak

A város közlekedésének javítását nem annyira az új parkolók szolgálják, hanem az, ha nem lennének olyan kerékpárutak, mint a Sportház mögötti.

Sorozatunk indulása óta számtalan levelet, hozzászólást és kommentárt kaptunk, és közülük nem egy arra hívta fel a figyelmet, hogy nemcsak az utak és járdák vannak ramaty állapotban Szombathelyen, hanem számos bicikliút is.

Többen is megemlítették a Gyöngyös patak melletti kerékpárútnak a sportház mögötti szakaszát; így aztán megnéztük mi is.

Nos, vacaknak tényleg vacak, de még a madárkakákat is beleszámítva sem sokkal rosszabb, mint a nagy szombathelyi átlag. És valójában ez az igazi probléma.

Bicikliút a Sportház mögött
Kiss Tamás

Az utóbbi években tényleg épültek szép és jó kerékpárutak Szombathelyen, csakhogy időközben a korábban épületeknek elmaradt a karbantartásuk, felújításuk, és nem egy közülük igencsak romlásnak indult, hagyományos kerékpárokkal nem olyan könnyű rajtuk a közlekedés.

Ami már azért is nagy baj, mert egy vonzó, jól kiépített és karbantartott kerékpárút-hálózat sokkal inkább enyhítené Szombathely egyre fokozódó közlekedési gondjait, mint az új parkolók építése.

A környezetvédelmi, egészségi és gazdasági vetületekről nem is szólva.

A Gyöngyös parti kerékpárútnak több szakasza is hasonlóan lepattant, repedezett és elkopott, nehéz elhinni, hogy akkora pénz lenne rendbe tenni.

Egyébként ugyanarról a bicikliútról van szó, mint amit néhány száz méterrel odébb Járdákon innen és túl - Panasz van a szombathelyi biciklisekre 2021. July 02. 19:23 csinos vasoszlopokkal tettek izgalmassá.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video