Szombathely legrosszabb állapotú utcái: Szétmálló régi bicikliutak

A város közlekedésének javítását nem annyira az új parkolók szolgálják, hanem az, ha nem lennének olyan kerékpárutak, mint a Sportház mögötti.

Sorozatunk indulása óta számtalan levelet, hozzászólást és kommentárt kaptunk, és közülük nem egy arra hívta fel a figyelmet, hogy nemcsak az utak és járdák vannak ramaty állapotban Szombathelyen, hanem számos bicikliút is.

Többen is megemlítették a Gyöngyös patak melletti kerékpárútnak a sportház mögötti szakaszát; így aztán megnéztük mi is.

Nos, vacaknak tényleg vacak, de még a madárkakákat is beleszámítva sem sokkal rosszabb, mint a nagy szombathelyi átlag. És valójában ez az igazi probléma.

Bicikliút a Sportház mögött
Kiss Tamás

Az utóbbi években tényleg épültek szép és jó kerékpárutak Szombathelyen, csakhogy időközben a korábban épületeknek elmaradt a karbantartásuk, felújításuk, és nem egy közülük igencsak romlásnak indult, hagyományos kerékpárokkal nem olyan könnyű rajtuk a közlekedés.

Ami már azért is nagy baj, mert egy vonzó, jól kiépített és karbantartott kerékpárút-hálózat sokkal inkább enyhítené Szombathely egyre fokozódó közlekedési gondjait, mint az új parkolók építése.

A környezetvédelmi, egészségi és gazdasági vetületekről nem is szólva.

A Gyöngyös parti kerékpárútnak több szakasza is hasonlóan lepattant, repedezett és elkopott, nehéz elhinni, hogy akkora pénz lenne rendbe tenni.

Egyébként ugyanarról a bicikliútról van szó, mint amit néhány száz méterrel odébb Járdákon innen és túl - Panasz van a szombathelyi biciklisekre 2021. July 02. 19:23 csinos vasoszlopokkal tettek izgalmassá.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video