Szombathely megmaradhat megyei jogú városnak

Mégsem mindenhol kell kötelezően „vármegyeire”-re váltani a megyeit.

Egy péntek esti rendelet hívja fel a figyelmet, hogy a megyei jogú városokat nem keresztelték át vármegyei jogúvá akkor, amikor a megyékből vármegyék lettek - írja a hvg.hu .

Az Alaptörvényt tavaly módosították úgy, hogy visszaállították „vármegye” elnevezést. Emiatt jogszabályok százait kellett átírni: átnevezték az eddigi megyei kormányhivatalokat, rendőr-főkapitányságokat, kórházakat, könyvtárakat és sok mást.

Egy péntek este közzétett kormányrendelet viszont visszavon egy decemberi rendeletben elrendelt átnevezést, és azt mondja ki, hogy a Modern Városok Program megvalósításáról szóló jogszabály megjelölt pontjaiban „a ’vármegyei jogú’ szövegrészek helyébe a ’megyei jogú’ szöveg lép” .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet