Szombathely megmaradhat megyei jogú városnak

Mégsem mindenhol kell kötelezően „vármegyeire”-re váltani a megyeit.

Egy péntek esti rendelet hívja fel a figyelmet, hogy a megyei jogú városokat nem keresztelték át vármegyei jogúvá akkor, amikor a megyékből vármegyék lettek - írja a hvg.hu.

Az Alaptörvényt tavaly módosították úgy, hogy visszaállították „vármegye” elnevezést. Emiatt jogszabályok százait kellett átírni: átnevezték az eddigi megyei kormányhivatalokat, rendőr-főkapitányságokat, kórházakat, könyvtárakat és sok mást.

Egy péntek este közzétett kormányrendelet viszont visszavon egy decemberi rendeletben elrendelt átnevezést, és azt mondja ki, hogy a Modern Városok Program megvalósításáról szóló jogszabály megjelölt pontjaiban „a ’vármegyei jogú’ szövegrészek helyébe a ’megyei jogú’ szöveg lép”.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet