Eddig: 352 020 / 3 000 000 Ft, 20 támogató. Még11nap.
Légy része az igazságnak!

A szombathelyi óriáskerék látogatottságát is megtépázta a koronavírus

A mai napon búcsúzik az adventi vásár különlegessége, képeken mutatjuk a bontási munkálatokat.

Egy év kihagyás után újra volt karácsonyi vásár és ezzel együtt ismét felállították az óriáskereket Szombathelyen.

Veled építjük a független újságírást!
Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A Borostyánkő Áruház előtti látványosságot a mai napon kezdték lebontani.

Óriáskerék bontása Szombathelyen 2022
Már bontják az óriáskereket a városközpontban. | Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt

Szombathelyen legelőször 2019-ben lett az adventi időszak különlegessége Már építik a szombathelyi adventi vásárra az óriáskereket 2019. November 20. 14:04 az ötven méter Nagy, nagyobb, legnagyobb, óriáskerék - mekkora a szombathelyi óriáskerék a többiekhez képest? 2019. December 04. 19:53 magas kerék. Horváth Mihályné, a kereket üzemeltető Horváth Luna Park Kft. ügyvezetője akkor lapunknak elmondta, hogy a szeles, esős időjárás miatt voltak gyengébb napjaik, de összességében nem volt okuk panaszra.

Óriáskerék bontása Szombathelyen 2022
Mészáros D. Zsolt

2020-ban a koronavírus miatt nem volt karácsonyi vásár, így az óriáskerék sem jött Szombathelyre.

Tavaly novemberben azonban ismét felállították a Borostyánkő Áruház előtti parkolóban, hiszen a járvány ellenére a városvezetés úgy döntött, hogy több más városhoz hasonlóan Szombathelyen is lesz adventi vásár. Ünnepi fényekbe öltözött a városközpont: elindult az adventi vásár Szombathelyen 2021. November 19. 20:01 Az építkezés Szombathelyen elkezdték építeni a karácsonyi óriáskereket 2021. November 05. 18:59 pedig akkor is sok kíváncsi szempárt vonzott, arról nem is beszélve, hogy mennyien ültek fel az óriáskerékre az elmúlt közel két hónapban.

A mai napon ezzel a bejegyzéssel búcsúztak el a várostól:

Horváth Mihályné lapunknak elmondta, hogy az idei szezon sokkal rosszabb volt, mint a két évvel ezelőtti. Pontos számokat még nem tudott mondani, de az biztos, hogy óriási, minimum 30 százalékos a visszaesés.

Az ügyvezető hozzátette: „Örülünk, hogy talpon tudtunk maradni.”

Óriáskerék bontása Szombathelyen 2022
Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt

Arra a kérdésünkre, hogy 2022 végén terveznek-e jönni Szombathelyre, azt mondta, hogy szeretnének. Hamarosan el is kezdődik az egyeztetés a városvezetéssel arról, hogy van-e rájuk igény.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely

Tovább az oldalra