Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az lehet, hogy az utasok használják, de még nincsen készen a szőlősi vasútállomás

Amint elkészülnek, le lesz bontva a korlát is.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy ma reggeli cikkünkben foglalkoztunk a Szombathely-Szőlős vasútállomás mozgáskorlátozott rámpájával, illetve azzal, hogy az újonnan épített parkolóból a peronra vezető lépcső végén egy korlát állja útját az utasoknak.

A parkolót nemrég fejezték be, azt pedig semmiféle kordon, vagy kerítés nem jelzi, hogy ne lehetne azt használni. Olvasónk fotót is küldött róla ezen is látszik, hogy autó parkol az erre a célra épített helyen.

Szombathely-Szőlős vasútállomás
nyugat.hu olvasó

Megkérdeztük hát az állomást üzemeltető GySEV-et, hogy szándékosan van e korlát a rámpa végén, vagy esetleg valami mulasztásról van szó.

A vasúttársaság válasza pedig meg is érkezett.

Szombathely-Szőlős állomás mellett 16 normál és egy mozgássérült parkoló kivitelezését kezdte meg idén a GYSEV Zrt.

A létesítmény még nem készült el, a kivitelezés folyamatban van: jelenleg a térvilágítás kábelezésének kiépítése, bekötése, villamos mérések, valamint geodéziai bemérések zajlanak.

Az aszfaltozás és az akadálymentesítést szolgáló mozgássérült rámpa kiépítése befejeződött, azonban a parkoló hatósági üzembe helyezési eljárása még nem zajlott le, így a közforgalom előtt nem nyitható meg.

A kivitelezési munkák lezárása és a szükséges engedélyek beszerzése után, várhatóan két-három hét múlva vehetik birtokba az autósok a P+R parkolót.

Az ideiglenes korlát kiépítésére azért volt szükség, mert a parkoló aszfaltozását követően a kivitelező által készített zárószalagot a gépjárművezetők rendszeresen eltávolították, és beálltak a parkolóba, ami még nem használható. Természetesen a hivatalos használatba vételt követően azonnal eltávolítják a korlátot, így a peron a parkoló felől a lépcsőn és a mozgássérült rámpán keresztül is megközelíthető lesz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Korlátot kell mászni a mozgássérülteknek, ha fel akarnak jutni a vonatra

A Szombathely-Szőlős állomás a mindennapos testnevelés mellett van.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra