Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Színpad is lesz az új szombathelyi Vásárcsarnokban, jövő tavasszal kezdődik a felújítás

Az őstermelői piac is oda költözik majd.

1,6 milliárd, azaz 1600 millió forint uniós támogatást kapott a város a Vásárcsarnok felújítására - derül ki a csütörtöki közgyűlésre készült előterjesztésből. A terv nem új, tavaly áprilisban jelentették be Több mint kétmilliárd forintból újulhat meg a szombathelyi Vásárcsarnok 2016. April 19. 07:44 , de akkor még hátra volt a pályázat.

Idén februárban aztán mutattunk néhány részletet Hatalmas üvegfal és égikert is lehet a felújított szombathelyi Vásárcsarnokon 2017. February 27. 13:36 az elképzelésekből, konkrét tervek még nem voltak, de a szakemberek néhány komoly hibát is felfedeztek. Azóta elkészültek a tervek, de a közgyűlési anyagban nem szerepelnek részletesen, pedig ezekről szavaznak majd a képviselők csütörtökön.

Az első tervek zöld tetővel számoltak, mi így képzeltük el
Nyugat.hu

Vannak viszont módosítások, szövegesen bemutatva. Az egyik, hogy ide költözik majd be az őstermelői piac, ami jelenleg az MMIK előtt van csütörtökönként Kolbászolás az MMIK előtt, a most nyílt termelői piacon 2014. March 27. 16:41 . Arról is szó van, hogy testvérvárosaink kapjanak egy, az önkormányzat, vagy annak valamelyik szervezete által működtetett boltot. Ebben a boltban testvérvárosaink jellegzetes termékeit árulnák. Megjegyezzük, hogy Szombathelynek 15 testvérvárosa van.

A legmeglepőbb viszont az, hogy színpadot is építenek a csarnokba. Kisebb zenés és egyéb rendezvények céljára, például termékbemutatóknak, vetélkedőknek, ételkóstolásoknak.

Az anyag azt írja, hogy a többszöri egyeztetés során minden jelenlegi bérlővel megállapodtak, akik ki is választották leendő helyüket, bérleti szerződésüket 2021. december 31-ig meghosszabbították, de a szerződés lejárta után is elsőbbséget élveznek majd.

A felújítás 2018. áprilisában kezdődik és a tervek szerint 2019. március 31-ig fejeződik be. A felújítás alatt a jelenlegi bérlőket a szomszédos épületben, illetve sátrakban helyezik el, 2021. végéig változatlan bérleti díjért.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra