Június végén írják ki a pályázatot a szombathelyi víztorony kávézójának üzemeltetésére

Az épület kész, a kávézó még nem működik.

A járvány ellenére határidőre elkészült a szombathelyi víztorony felújítása. A felújításra nagy szükség volt, a munka elvégzése előtt, tavaly áprilisban néztünk körül Még utoljára felmásztunk és körbenéztünk a szombathelyi víztoronyból! 2019. April 27. 13:39 a toronyban, elkeserítő volt a látvány.

Itt lesz a kávézó terasza
Kiss Tamás

Némi huzavona után tavaly nyár elején elkezdődött az építkezés, ehhez viszont az kellett, hogy a korábbi, nagyívű terveket szűkebbre szabják Elkezdődik a szombathelyi víztorony felújítása, zárva lesz a KRESZ-park 2019. April 17. 13:47 . A kivitelezésre kiírt közbeszerzési pályázaton ugyanis a meglévő keretnél jóval nagyobb összegű ajánlatok érkeztek.

Kiss Tamás

A földszinti kávézó elképzelése viszont megmaradt. E szerint az Agora Kulturális Központ lesz a vagyonkezelő, a kávézó üzemeltetésére pályázatot írnak ki.

Tavaly decemberben egy közgyűlési anyagból kiderült Üzemeltetőt keresnek a szombathelyi víztoronyhoz 2019. December 15. 06:51 , hogy akkor milyen feltételek mellett akarták kiírni a pályázatot:

 • 2025.05.31-ig éves szinten 4258 fő látogatót kell fogadni.
 • Nyitvatartási idő: éves 270 nap (heti 5 nap, napi 8 óra), a szünnap nem eshet hétvégére.
 • Legalább 3 önálló programelem elérhető kell legyen (pl.: tárlatvezetés, állandó kiállítás, időszaki kiállítás, filmvetítés, koncert, speciális esti nyitvatartás, előadások, animáció, múzeumpedagógia, stb.).
 • Interaktív bemutatási módszereket és integrált látogatómenedzsmentet kell bevezetni (Ezt a "A kulturális, épített és természeti örökségek interaktív és innovatív bemutatásához" című útmutató alapján kell megvalósítani.).
 • Évi minimum 4 turisztikai rendezvényt kell szervezni.
 • Egységes arculattal rendelkező piacra jutási stratégiát kell megvalósítani.
 • Az információk többnyelvű elérhetőségét biztosítani szükséges (személyzet, táblázás, prospektus.
 • Kiss Tamás

  Mivel a járvány miatt sok minden leállt az országban, megkérdeztük az önkormányzatot, mikor és milyen feltételekkel írják ki a közbeszerzési pályázatot a kávézóra.

  A válasz szerint a június végére tervezett közgyűlésen döntenek a pályázat részleteiről.

  A víztoronyban egyébként május elején néztünk körül Galéria: A szombathelyi víztorony üres tartályába is bemásztunk 2020. May 06. 17:22 utoljára.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet