Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Száguldhatnak a vonatok Szombathelytől Zalaszentivánig

A korszerűsítés folytatódik, ezt a vonalat Mészáros Lőrinc egyik cége újította fel.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2016 elején kezdték meg a 17-es vasútvonal villamosítását, ma pedig át is adták azt. Ezzel újabb 48 kilométerrel bővült a hazai villamosított vasútvonalak hossza.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Fejlesztették többek között a villamos felsővezetéki rendszert, öt állomáson pedig új, számítógép által vezérelt villamos váltófűtési rendszert építettek ki. 3,8 kilométeres hosszon teljes vágányátépítés történt, hét helyszínen pedig a vasúti átjárókat is korszerűsítették, de az érintett megállóhelyeken 55 cm magas peronokat is építettek, korszerűsítették a térvilágítást. Ezenkívül esőbeállókat, és fedett kerékpártárolókat is elhelyeztek az állomásokra.

Átadták a villamosított Szombathely-Zalaszentiván vasúti vonalat
Átadták a villamosított Szombathely-Zalaszentiván vasúti vonalat
Bonyhádi Zoltán

Nagykanizsáig folytatnák a korszerűsítést

2016. Szombathely éve volt a közlekedésfejlesztésben. Az M86 Hegyfalu-Csorna szakasz átadásával idén októberben bekapcsoltuk a vasi megyeszékhelyet a gyorsforgalmi hálózatba

- mondta Mosóczi László, közlekedésért felelős helyettes államtitkár a mai ünnepélyes átadón a szombathelyi vasútállomáson.

Az országos léptékű közúti fejlesztést egy regionális és nemzetközi szempontból is fontos vasúti beruházás átadása követi a GYSEV jóvoltából. A vonal korszerűsítése után a GYSEV hálózatának 90 százalékán villamos mozdonyok, motorvonatok közlekedhetnek. A tervek szerint a 17-es vasútvonalon megkezdett villamosítás Zalaszentivántól Nagykanizsáig folytatódhat.

Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója elmondta, a projekt legnagyobb nyertesei az utasok, hiszen látványosan javultak a vasúti közlekedés feltételei, növekedett az utasok biztonsága, javult a menetrendszerűség, és a jövőben kényelmes motorvonatok jelenhetnek meg a szakaszon.

Átadták a villamosított Szombathely-Zalaszentiván vasúti vonalat
További képek képgalériánkban, kattintson!
Bonyhádi Zoltán

A GYSEV Zrt. 2011-ben vett át több nyugat-dunántúli vonalat, amit folyamatosan igyekeznek fejleszteni. Ennek pozitív hozadéka, hogy Szombathely és Zalaszentiván között két év alatt több, mint 12 százalékkal emelkedett az utasok száma, tavaly megközelítette a 400 ezer főt.

Átadták a villamosított Szombathely-Zalaszentiván vasúti vonalat
Átadták a villamosított Szombathely-Zalaszentiván vasúti vonalat
Bonyhádi Zoltán

A GYSEV igyekezett bemutatni is a vasútvonal javulását, így a jelenlévőket Szombathely és Püspökmolnári között egy nosztalgiavonattal, visszafelé pedig egy Flirttel utaztatták meg.

Mészáros Lőrinc cége lett a befutó

A Szombathely-Zalaszentiván vasútvonal korszerűsítését tavaly nyerte el közbeszerzésen a Hegyhát konzorcium Mészáros Lőrinc cége villamosítja a Szombathely-Zalaszentiván vasútvonalat, jó drágán 2016. March 24. 16:29 , aminek két tagja van, a Swietelsky Vasúttechnika Kft., és az R-Kord Kft. Utóbbi Mészáros Lőrinc cége, három éve vette meg, és az idei év hozta el az áttörést az alig 30 főt foglalkoztató kft-nek.

A vasútvonal felújítására eredetileg 9,5 milliárd forintot szántak, de a konzorcium végül 13,3 milliárdért vállalta a munkát. A Figyelő korábbi kalkulációja szerint ezzel Mészáros Lőrinc cége közel nyolcmilliárd forintot kaszált.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés