Most már biztos: végéhez közeledik a kalandos történet, megépül a zanati kerékpárút

Megkapta a szombathelyi önkormányzat a hiányzó közel 300 millió forint támogatást.

„Örömmel tájékoztatjuk a zanatiakat és a szombathelyieket, hogy a zanati kerékpárút megépítéséhez ígért közel 300 millió forint támogatás megérkezett önkormányzatunkhoz. A kerékpárút terveit a jelenlegi városvezetés elkészíttette, a fedezet rendelkezésre áll, indulhat a beruházás!”közölte a Facebookon a szombathelyi önkormányzat.

Ez azt jelenti tehát, hogy indulhat a kisajátítási eljárás, melynek lezárulta után 10 hónapot kap a kivitelezésre kötelezett cég, a HORWAT Investment Kft. a bicikliút befejezésére.

BZ

A poszt végén megköszönték a támogatást az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, valamint köszönetet mondtak Putz Attilának, az érintett körzet képviselőjének, aki kitartó munkájával hozzájárult a projekt sikeréhez, illetve mindenkinek, aki segítette a folyamatot.

A történet pedig, lássuk be, elég kalandos, lapunk is többször foglalkozott vele. Évek óta nulla bevétele van a zanati kerékpárút megépítésére kötelezett vállalkozásnak 2020. September 17. 11:33 Több mint 12 évvel ezelőtt kezdődött az egész ügy, temérdek vitát szított, Elkezdődött a vita: ki a felelős, hogy 12 évig nem épült meg a zanati kerékpárút 2020. September 04. 11:27 és mindenféle megállapodást is kötött a korábbi és a jelenlegi önkormányzat a már fentebb említett céggel, szó volt jelzálogjogról és a bíróság is képbe került.

Végül 2020 szeptemberében eldőlt, Elkezdődött a vita: ki a felelős, hogy 12 évig nem épült meg a zanati kerékpárút 2020. September 04. 11:27 hogy az önkormányzat megépítteti a kerékpárutat, meg is kötötték a szerződést egy tervezővel a tervek elkészítésére, a teljes költségét mintegy 150 millió forintra becsülték.

A kerékpárút befejezésére pedig támogatást is sikerült szerezni, egy júliusi sajtótájékoztatón jelentette be Hende Csaba, Hende bejelentett: több mint 1 milliárd forint jön szombathelyi fejlesztésekre 2021. July 07. 15:42 hogy a kormány 1,2 milliárd forinttal támogat öt szombathelyi beruházást. Ezek között szerepel a zanati kerékpárút is, amire 300 millió forintot adott az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet