A szombathelyi duális mérnökképzésről beszélgettek

Az informatika irányába mozdul el ez a képzés is.
Kedden mérnök szakmai napot tartottak a szombathelyi egyetemen.

Az ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézet szervezésében megrendezett esemény célja volt, hogy a duális gépészmérnök képzés vállalati partnerei, céges, tudományos, oktatási szakemberi és az egyetem vezetése között erősítsék a kapcsolatot, egyben körvonalazzák a jövő stratégiáit – tudtuk meg a helyszínen Dr. Bak Árpád egyetemi adjunktustól.

Józing Antal

Az előadásokon főként projektekről, oktatási és fejlesztési kérdésekről esett szó, délután a gyakorlati kérdéseket beszélték meg a jelenlevők, akik egy laborlátogatáson is részt vettek.

Idén januárban végzett az első duális gépészmérnök évfolyam, és ez volt az első ilyen jellegű szakmai nap is, amit a továbbiakban hagyományteremtő szándékkal egy-két évente rendeznek majd meg.

Józing Antal

Dr. Bak Árpád lapunk kérdésére elmondta: szeptembertől a növekvő piacigények hatására a mérnöki informatika irányába mozdulnak el a tantárgyakon belül.

Idén, csak úgy mint a múlt évben, kb. százharmincan jelölték meg Szombathelyen a gépész szakot. Ebből hatvan fő jelentkezett a duális képzésre. Később a cégek negyven-ötven főt választanak ki közülük.

Biroszné Móricz Zsuzsanna
Józing Antal

Az eseményen a Vas megyei önkormányzat nevében részt vett dr. Biroszné Móricz Zsuzsanna, aki egyrészt a megye aktív pályázati tevékenységéről tájékoztatta a vendégeket, másrészt tolmácsolta a megyei főjegyző – nem mellesleg polgármesterjelölt – Balázsy Péter gondolatait, aki eredetileg felszólalt volna a programban, de a fővárosba kellett utaznia. Balázsy a mérnökképzés indulásának egyik kulcsembere volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra