Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jogerős életfogytiglan a szombathelyi kettős gyilkosnak

A bíróság elutasította Zámbó Ádám Péter fellebbezését. A férfi az utolsó szó jogán is azt mondta, hogy ártatlan.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jogerősen tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Győri Ítélőtábla csütörtökön azt a férfit, aki 2006 őszén megölt egy kocsmárost, tavaly januárban pedig a saját anyját, hogy megszerezze a pénzüket. Zólyomi Csilla tanácsa ezzel helybenhagyta a Szombathelyi Törvényszék márciusi elsőfokú döntését, amely előre kitervelten, több emberen, különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberölésben marasztalta el a vádlottat. Ezzel a bíróság elutasította Zámbó Ádám Péter felmentést, illetve enyhítést kérő fellebbezését. A férfi az utolsó szó jogán is azt mondta, hogy ártatlan.

A vádlott azt hangsúlyozta: kétségeket ébresztő vallomásokat, bizonyítékokat fogadtak el az eljárás során, miközben hónapokig nem volt olyan védője, aki megvédte volna "a nyomozók brutalitásától". Szavai szerint az is előfordult, hogy orvosi rendelésre szedett gyógyszerei miatt bódult állapotban volt, amikor kihallgatták. A bíró ennek kapcsán jelezte: ha a rendőröket a vádlott által a feltételezett kényszervallatások miatt kezdeményezett másik eljárásban elmarasztalják, akkor ezt az ügyet felülvizsgálhatják.

(A kép még a szombathelyi tárgyalás idején készült)
Tánczos Mihály

Zólyomi Csilla tanácsvezető bíró ugyanakkor kiemelte: a rendelkezésre álló adatok alapján a 20, illetve 24 éves korában elkövetett gyilkosságokkal a fiatalember egyetlen célja a pénzszerzés volt. Tetteit "rendkívül embertelenül, valóban kivégzésszerű kegyetlenséggel" követte el, ezért "társadalomból történő végleges kivonása indokolt".

A Nyugat.hu hat évvel ezelőtt az elsők között számolt be a brutális, fényes nappal elkövetett 57 késszúrásos gyilkosságról, aminek áldozata egy helyi itallerakat idős tulajdonosa volt, majd arról az anyagyilkosságról is, amiről végül kiderült, hogy szintén a garázssori vérfürdőért felelős Zámbó Ádám Péter követte el.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Vérfürdő a lerakatban - Gyilkosság fényes nappal Szombathelyen

A garázssoron kialakított lerakat tulajdonosát, egy 70 éves férfit valaki kegyetlenül megszurkálta.

Tagadja anyja és a lerakatos megölését a szombathelyi fiatal

Megfélemlítésre hivatkozva visszavonta korábbi vallomásait és tagadja a két gyilkosságot Z. Ádám. Elhangzott Tánczos Gábor neve is, de a bizonyítékok Z. Ádám ellen beszélnek.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra