Orvosi rendelő, óvoda, parkoló lesz a volt szombathelyi városi strand területén

Nagyon tervezős lesz a közgyűlés decemberi ülése. Most már örülnek a szocik által megvásárolt területeknek.

Nagyon úgy tűnik, hogy nem évzáró, hanem újévkezdő lesz a szombathelyi közgyűlés decemberi ülése. Majdnem negyven napirendi pont, és jó részük hosszútávú tervekről, stratégiákról szól.

Jól jönnek most a 2007-ben megvásárolt területek

Azt nem tudjuk, van-e összefüggés a söptei képviselő-testület feloszlatása Feloszlatta magát a söptei képviselő-testület 2015. December 08. 10:11 és a szombathelyi városvezetés között, de az biztos, hogy Szombathelyen most megint tárgyalnak az északi ipari parki területekről. Az már biztosra vehető, hogy nem jön ide a TATA autógyár Lesz vagy nem lesz autógyár a szombathelyi északi ipari területen? 2015. April 03. 08:03 , a 2007-ben megvásárolt területeket azonban lehet hasznosítani. Tulajdonképpen ez volt a baloldali városvezetés szándéka is, és mostanában a Fidesz is kezdi belátni Kritizálták és akadályozták, most dicsekednek vele 2014. May 09. 16:22 , nem volt ez olyan rossz üzlet.

A közgyűlés most szépen megtárgyalja, milyen lehetőségeket rejt a terület, legalábbis egy akciótervből, ami nem régen készült el. Nem csodálkozunk, hogy az autóipari és mechatronikai központ fejlesztése a fő irány, mégpedig a Szombathelynek 2020-ig megígért 14 milliárdos uniós forrásból. Erre azonban pályázni kell, erről is beszélnek a közgyűlésben majd.

Az ipari célú területekre más tervek is vannak. Ezek közül jelenleg a leglátványosabbnak a SZOVA üzemegységeinek kiköltöztetése a Sárdi-ér utcába. Ezt a területet is 2007-ben vásárolták meg a Claudius Ipari Park bővítése céljából, és most kitűnő helyszínt adnak a SZOVA összes telephelyének és gépének.

Strand helyett bölcsőde, orvosi rendelő

Ezzel több ingatlan is felszabadulna, így a Welther Károly utcai központi irodaépület, a Távhő 18-as Honvéd utcai irodaháza, a SZOVA Jászai Mari és a Távhő Vízöntő utcai telephelyei.Mint az előterjesztés írja, Orbán Viktor októberi látogatásán Orbán Viktor ma jött, győzött, sokmilliárdos tuti fejlesztéseket ígért be Szombathelynek 2015. November 17. 18:14 megígérte, hogy erre a célra a város 1,5 milliárd forint plusz forrásra számíthat.

Egészségügyi alapellátó látványterv

De ezeknél is látványosabb lesz a városi strand területének hasznosítása, persze, ha így valósul meg. Erről is készült egy tanulmányterv, és ennek eredményeként egy új komplexum jöhet itt létre. Mégpedig új egészségügyi alapellátó központtal, ami tulajdonképpen háziorvosi rendelőket és az ezekhez tartozó kiszolgáló létesítményeket jelenti.

Lesz hely egy új bölcsődének új közparknak is, sőt, még új parkolóknak is. És egy új utcának, ami a Markusovszky és a Késmárk utcákat köti majd össze. Mindehhez persze pénz kell, amire pályázni akar a városvezetés.

Ugyanúgy szervezik a karnevált, mint az idén

A közgyűlés tárgyal azért a Savaria Karneválról is. Igaz, hogy még sokára lesz, de tisztázni akarják a helyzetet. Még a nyáron megírtuk, hogy felemás helyzet van, a karneváli közalapítvány nem vett részt már az idei karnevál szervezésében sem, de a központi támogatás rajtuk keresztül érkezett.

Mivel egy három évre szóló támogatást nyert el a közalapítvány két évvel ezelőtt, egyelőre nem szüntetik meg, hiszen jövőre is 20 milliót kapnak rajta keresztül. A szervező jövőre is a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. lesz, a közalapítvány marad a háttérben. Valószínű, hogy jövőre megszüntetik.

Persze, ennél sokkal több ügyet tárgyalnak majd, a nyilvános ülésen összesen 39-et, a biztosan érkező sürgősségiken kívül. Abban is biztosak vagyunk, hogy a közelmúlt eseményeit is előhozzák a képviselők, így a miniszterelnöki látogatást Orbán Viktor ma jött, győzött, sokmilliárdos tuti fejlesztéseket ígért be Szombathelynek 2015. November 17. 18:14 , a világkiállítási pavilon kálváriáját Karcagé lehet a sámándobos pavilon, pedig Hende Csaba Szombathely új jelképének szánta 2015. December 03. 16:15 , a söptei képviselő-testület feloszlását Feloszlatta magát a söptei képviselő-testület 2015. December 08. 10:11 . De az is biztos, hogy a képviselők fantázia nem ismer határokat.

Az év utolsó szombathelyi közgyűlése december 10-én, csütörtökön reggel 9-kor kezdődik. Mi online tudósítással készülünk, és a városi tévé is visszatér az élő közvetítéshez. Legalább éjfélig tart majd, szerény becslésünk szerint.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet