Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szombathelyi közgyűlés határozatban ítélte el Hende Csaba hazaárulózós performance-át

A fideszes parlamenti képviselő a „hazaáruló” szót erőltette ki a nézőkből a Fidesz kampánygyűlésén.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Balázsy Péter, a Fidesz szombathelyi polgármester-jelöltjének hétfői programbemutatóján Hétfőn az MMIK-ban sok minden kiderült, például hogy tud még mozgósítani a szombathelyi Fidesz 2019. September 24. 00:12 Hende Csaba meglehetősen erős szavakkal minősítette politikai ellenfeleit.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Többek között a „hazaáruló” jelzőt passzírozta ki a jelenlevőkből.

Hende Csaba a Fidesz hétfői kampánygyűlésén
Mészáros D. Zsolt

Akkor már sejthető volt, hogy a szövegnek lesz utóélete is. Az ellenzék több sajtóközleményt LMP: Hende szavai elfogadhatatlanok, nem maradhatnak következmények nélkül 2019. September 24. 08:41 is kiadott az MMIK-ban elhangzottakkal kapcsolatban, Koczka Tibor, a Fidesszel szembefordult alpolgármester pedig tegnapelőtt sajtótájékoztatót is tartott Koczka Tibor: Nincs helye Szombathely közéletében annak, aki lehazaárulózza politikai ellenfeleit 2019. September 24. 16:50 , azt hangsúlyozva, hogy Hendének nincs helye a közéletben.

A téma a mai közgyűlésben is napirendre került, több pengeváltás is volt az ügyben, hogy ki mit mondott, és azt hogyan kell értelmezni, míg végül is a közgyűlései többség elítélte Hende hétfői megnyilvánulását.

A képviselők 12:8 arányban (Molnár Miklós és Koczka Tibor alpolgármestereket is ideszámítva) az alábbi szöveget fogadták el:

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése kinyilvánítja, hogy a politikai gyűlöletkeltés és uszítás valamennyi formáját, így különösen a Dr. Hende Csaba által 2019. szeptember 23. napján elmondott beszédben foglaltakat elutasítja, egyben tagjai kinyilvánítják arra irányuló szándékukat, hogy a városi közéletben egymás méltóságának, valamint az alapvető emberi értékek tiszteletben tartása mellett kivannak politizálni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés