Szombathelynek már hivatalosan is van lengyel testvérvárosa

Közben Elblagban eltávolították az orosz testvérvárosok tábláit.

Lapunk már korábban foglalkozott azzal, hogy új testvérvárosa lesz Szombathelynek. A legutóbbi közgyűlés meg is szavazta a két város együttműködését, és május 6-tól véglegesen hivatalossá vált a barátság, merthogy

a szombathelyi városháza nagytermében a két város polgármestere aláírta a testvérvárosi szerződést.

A város honlapja szerint az eseményen köszöntőbeszédet mondott Nemény András, Szombathely polgármestere, Witold Wróblewski, Elbla polgármestere és Sebastian Kęciek, a Lengyel Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott magykövete.

Szombathely.hu/Bonyhádi Zoltán

Az aláírási ceremónián az Ungaresca Táncegyüttes lépett fel, a résztvevők pedig megtekinthették a két városról szóló rövidfilmeket.

Szombathely.hu/Bonyhádi Zoltán

Elblagban közben eltávolították az orosz testvérvárosok tábláit

Ide tartozik az a hír, hogy Elblagban a közelmúltban eltávolították az orosz testvérvárosok tábláit.

Egy helyi hírportál a közelmúltban számolt be arról, hogy a város egyik központi terén lévő oszlopon, amely a partnervárosok nevét, irányát és távolságát jelzi, jelenleg három üres hely is van.

Lesz hely Szombathelynek
Dziennikelblaski.pl

Három orosz város (Kalinyingrád, Baltijszk és Novogrudok) hiányzik innen, miután a helyi önkormányzat úgy döntött, hogy – tekintettel az ukrajnai eseményekre – nincsen helyük a turisták által előszeretettel felkeresett helyen.

Ezenkívül az elblagi városháza folyosóiról is eltüntették ezen orosz partnervárosokkal való együttműködést dokumentáló szerződéseket és kiállítási tárgyakat.

A cikk egyébként nem tér ki a Szombathellyel való testvérvárosi szerződésre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Lengyel tengerparti testvérvárosa is lesz Szombathelynek

16 jelenlegi testvérváros, és három baráti város mellé sorakozik fel a Visztula-parti Elblag.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet