Volt országgyűlési képviselőjelölt indul a kőszegi időközi választáson

A momentumos Bányai-Németh Gábor mellé beállt a DK is, Szombathelyről is segítik a kampányát.

Ahogy arról már korábban többször is írtunk, vasárnap Kőszegen (és még egy sor vasi településen) időközi önkormányzati választás lesz.

A határszéli városban egy helyi fideszes képviselő, Kiss Zoltán lemondott mandátumáról, emiatt kell újra az urnákhoz fáradni a 2. választókerületben.

A Fidesz-KDNP Csíki Istvánt, a Momentum Mozgalom Bányai-Németh Gábort, a Mi Hazánk Mozgalom pedig Giczy Jánost indítja.

A választói névjegyzékben 1234-en szerepelnek.

A 43 éves Bányai-Németh Gábor tulajdonképpen az ellenzék közös jelöltje is lesz, akinek a kampánya mögé beállt a hajrában egy ismerős arc, a szombathelyi Czeglédy Csaba is. Ő egyébként áprilisban a DK, a Momentum, az LMP, az MSZP, a Párbeszéd és a Jobbik támogatottságát élvezve alulmaradt Hende Csabával szemben Vas 1-ben.

Bányai-Németh Gábor
Bányai-Németh Gábor

– Miután én is közös jelölt voltam az áprilisi országgyűlési választásokon, és fontosnak tartom, hogy megmaradjon az ellenzéki egység, ezért jómagam is kiveszem a részem a kampányból, szombaton például a szombathelyi DK-s csapattal szórólapozni megyek Kőszegre. A helyi DK-s szimpatizánsokat pedig arra buzdítom, hogy feltétlen menjenek el szavazni vasárnap, és támogassák Bányai-Németh Gábort – indokolt Czeglédy.

– Kedves gesztus, nagy segítség ez Czeglédy Csabától és csapatától, az utolsó körben egyébként a programom, illetve a szavazás fontosságára buzdítás szerepel a szórólapjaimon. Jópáran ismernek Kőszegen, tudják, hogy éles kritikusa vagyok a városvezetésnek, nincsenek megalomán hatalmi vágyaim, csupán segíteni szeretnék szeretett városomnak. Bár az időközi választás eredményétől függetlenül is többségben marad a Fidesz a városban és a polgármester személye sem változik meg, úgy gondolom, szükség van egy friss arcra, egy másfajta kritikus hangra a kőszegi önkormányzatban, aki rá mer kérdezni a dolgokra, rámutat az esetleges hiányosságokra. Az, hogy áprilisban ilyen földcsuszamlásszerűen nyert az országban a Fidesz, szerintem még őket is meglepte. Nagyon várom a vasárnapot, ami az esélyeimet illeti: előzetes méréseket nem végeztünk, de úgy gondolom, aki odaáll, mindenkinek van esélye – mondta a Nyugatnak Bányai-Németh, aki korábban többek között Budapesten, Londonban, a németországi Juist szigetén is élt.

Bányai-Németh egyébként ősszel az ellenzéki előválasztáson is indult Vas megye 2-es választókerületében, részt vett a Nyugat jelölteknek tartott vitájában is, de aztán alulmaradt Hencz Kornéllal szemben, így nem ő lett az ellenzék közös jelöltje az áprilisi országgyűlési választáson.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet