Volt országgyűlési képviselőjelölt indul a kőszegi időközi választáson

A momentumos Bányai-Németh Gábor mellé beállt a DK is, Szombathelyről is segítik a kampányát.

Ahogy arról már korábban többször is írtunk , vasárnap Kőszegen (és még egy sor vasi településen) időközi önkormányzati választás lesz.

A határszéli városban egy helyi fideszes képviselő, Kiss Zoltán lemondott mandátumáról, emiatt kell újra az urnákhoz fáradni a 2. választókerületben.

A Fidesz-KDNP Csíki Istvánt , a Momentum Mozgalom Bányai-Németh Gábort , a Mi Hazánk Mozgalom pedig Giczy Jánost indítja.

A választói névjegyzékben 1234-en szerepelnek.

A 43 éves Bányai-Németh Gábor tulajdonképpen az ellenzék közös jelöltje is lesz, akinek a kampánya mögé beállt a hajrában egy ismerős arc, a szombathelyi Czeglédy Csaba is. Ő egyébként áprilisban a DK, a Momentum, az LMP, az MSZP, a Párbeszéd és a Jobbik támogatottságát élvezve alulmaradt Hende Csabával szemben Vas 1-ben.

Bányai-Németh Gábor
Bányai-Németh Gábor

– Miután én is közös jelölt voltam az áprilisi országgyűlési választásokon, és fontosnak tartom, hogy megmaradjon az ellenzéki egység, ezért jómagam is kiveszem a részem a kampányból, szombaton például a szombathelyi DK-s csapattal szórólapozni megyek Kőszegre. A helyi DK-s szimpatizánsokat pedig arra buzdítom, hogy feltétlen menjenek el szavazni vasárnap, és támogassák Bányai-Németh Gábort – indokolt Czeglédy.

– Kedves gesztus, nagy segítség ez Czeglédy Csabától és csapatától, az utolsó körben egyébként a programom, illetve a szavazás fontosságára buzdítás szerepel a szórólapjaimon. Jópáran ismernek Kőszegen, tudják, hogy éles kritikusa vagyok a városvezetésnek, nincsenek megalomán hatalmi vágyaim, csupán segíteni szeretnék szeretett városomnak. Bár az időközi választás eredményétől függetlenül is többségben marad a Fidesz a városban és a polgármester személye sem változik meg, úgy gondolom, szükség van egy friss arcra, egy másfajta kritikus hangra a kőszegi önkormányzatban, aki rá mer kérdezni a dolgokra, rámutat az esetleges hiányosságokra. Az, hogy áprilisban ilyen földcsuszamlásszerűen nyert az országban a Fidesz, szerintem még őket is meglepte. Nagyon várom a vasárnapot, ami az esélyeimet illeti: előzetes méréseket nem végeztünk, de úgy gondolom, aki odaáll, mindenkinek van esélye – mondta a Nyugatnak Bányai-Németh, aki korábban többek között Budapesten, Londonban, a németországi Juist szigetén is élt.

Bányai-Németh egyébként ősszel az ellenzéki előválasztáson is indult Vas megye 2-es választókerületében, részt vett a Nyugat jelölteknek tartott vitájában is , de aztán alulmaradt Hencz Kornéllal szemben, így nem ő lett az ellenzék közös jelöltje az áprilisi országgyűlési választáson.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet