Találkozott az osztrák és a magyar védelmi miniszter

Láthatóan nagy az egyetértés.

Ausztriával hagyományosan jó szomszédok vagyunk, együttműködésünk szinte minden területen, így a katonai-védelmi területen is nagyon szoros - mondta a honvédelmi miniszter, miután megbeszélést folytatott az osztrák védelmi miniszterrel hétfőn Budapesten - írja az MTI.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte: a megbeszélésen egyetértettek Klaudia Tanner osztrák védelmi miniszterrel a nyugat-balkáni országok stabilitásának fontosságában.

Hozzátette: a megbeszélésen szóba került az ukrajnai háború is.

Magyarország álláspontja világos: nem küldünk fegyvereket a konfliktusba, mert el akarjuk kerülni annak eszkalációját, és ebben a tekintetben is Ausztriával egy platformon állunk, a semleges Ausztria sem küld fegyvereket a háborúba - emelte ki a miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j) és Klaudia Tanner osztrák védelmi miniszter (b) megbeszélést folytat Budapesten, a Róheim-villában 2023. január 30-án
MTI/Soós Lajos

Klaudia Tanner osztrák védelmi miniszter az ukrajnai háborúról azt mondta, a legnagyobb veszély a háború Európára való kiterjedése, de ez nemcsak a hagyományos háborúról szól, hanem a nem-hagyományos fenyegetésekről, például a migráció növekedéséről, amit a háború felerősített.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek