Mégis támadás érte az előválasztási rendszert? - Feljelentést tesz az ellenzék

Szakértőik szerint Kínából indult a támadás.

Az előválasztáson résztvevő pártok még ezen a héten feljelentést tesznek a rendőrségen az előválasztás informatikai rendszerét ért hekkertámadás miatt - mondta a Magyar Hangnak Bedő Dávid (Momentum).

Bedő szerint az elvégzett vizsgálatok egyértelműen arra mutatnak, hogy a rendszert kívülről érte támadás. A szakértőik szerint a támadás Kínából indult, egyelőre csak ezt a forrást sikerült beazonosítani.

Mint mondta, hétfőn Újraindult az ellenzéki előválasztás, meghosszabbítják a szavazás idejét 2021. September 20. 08:39 már nem érte támadás a rendszert, csak egy néhány perces leállás volt, egyébként az online felület rendben működött, a leadott szavazatok megvannak.

Szombaton, nem sokkal az előválasztás indulása Ma hajnalban elindult az ellenzéki előválasztás, gyorstalpalónk következik 2021. September 18. 07:11 után túlterheltség miatt összeomlott az előválasztás informatikai rendszere, ezért fel kellett függeszteni a voksolást Számítógépes hiba miatt leállt az előválasztás az egész országban (Frissítve) 2021. September 18. 10:27 . Az ellenzéki vezetők még aznap közleményben okolták a Fideszt, de az előválasztást szervező aHang szerint egyelőre ezt a vádat nem támasztják alá tényleges bizonyítékok.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hírek