Újraindult az ellenzéki előválasztás, meghosszabbítják a szavazás idejét

Sikerült elhárítani az informatikai károkat - írják közleményeikben az ellenzéki pártok.

Hivatalos: hétfő reggel 8-kor biztonságban újraindul az előválasztás, és két nappal tovább, szeptember 28-ig tart - írta a Facebookon Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. Az MSZP is bejelentette a közösségi oldalon, hogy újraindul a szavazás,igaz, ők reggel hét órát említenek .

A szocialisták azt is írják, hogy a szakemberek elhárították a károkat, melyeket a szavazást lebonyolító számítógépes rendszer külső támadása okozott. Azt mindkét közlemény leszögezi, hogy elmaradt időszak miatt az Országos Előválasztási Bizottság plusz két nappal meghosszabbította a szavazás teljes hosszát.

Bedő Dávid, az Országos Előválasztási Bizottság momentumos tagja a Telexnek elmondta , több terheléses tesztet is lefuttattak a pártok és az aHang szakemberei vasárnap, ezek során megbizonyosodtak, hogy működik majd a rendszer hétfőn, ami egy teljesen új háttérkörnyezetben fut majd, így a jövőben ki tudják védeni a mostanihoz hasonló, komplexebb támadásokat is.

A tömeges terhelés okainak, módjának és származási helyének vizsgálatába bevonták Frész Ferencet, a Cyber Services Zrt. szenior kibervédelmi szakértőjét, aki korábban az Európai Unió Tanácsával és a NATO-val is együtt dolgozott.

Bedő „nagyon valószínűtlennek” nevezte, hogy konkrét, kézzel fogható bizonyítékot találjanak arra nézve, hogy a kormány áll a támadás mögött, de a pártok szakemberei biztosak abban, hogy ez történt.

Az előválasztás szeptember 18-án reggel indult, délelőtt tízkor azonban leállították a szavazást, mivel az egész országban hiba jelentkezett Számítógépes hiba miatt leállt az előválasztás az egész országban (Frissítve) 2021. September 18. 10:27 a számítógépes rendszerben. Szombat délután bejelentették, hogy csak hétfő reggel folytatódik a szavazás, mert hosszú ideig tart a hiba elhárítása.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ellenzéki előválasztás 2021