Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A TASZ kérdezett, Müller Cecília válaszolt

A járási hivatalok kötelesek elbírálni a karantén alóli méltányossági kérelmeket.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos jogsegélyező munkánk során számos esettel találkoztunk, amikor a járási hivatalok nem voltak hajlandók elbírálni a karantén alóli felmentésre irányuló méltányossági kérelmeket. Emiatt közérdekű bejelentést küldtünk az országos tisztifőorvosnak - írja közleményében a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ).

Müller Cecília tisztifőorvos
kormany.hu
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A járási hivatalok kötelesek elbírálni a karantén alóli méltányossági kérelmeket - ezt az országos tisztifőorvos is megerősítette a TASZ bejelentésére küldött válaszában.

A TASZ közérdekű bejelentést küldött az országos tisztifőorvosnak. Müller Cecília a bejelentést megköszönve, válaszában megerősítette a szervezet jogértelmezését. Levele szerint "természetesen nem képezi vita tárgyát" , hogy a járványügyi hatóságnak érdemben el kell bírálnia a kérelmeket. Ha a járványügyi hatósági feladatkört ellátó járási hivatal nem hoz érdemi döntést, akkor az illetékes megyei vagy fővárosi kormányhivatalok népegészségügyi főosztályaihoz lehet fordulni – tájékoztat a tisztifőorvos.

Ha ez sem vezet eredményre, a levél szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központot kell megkeresni, amely szükség esetén intézkedik. Közigazgatási per is kezdeményezhető az illetékes törvényszéken, ha a járási hivatal hatáskör hiányára hivatkozva utasítja vissza a kérelmet – derül ki az országos tisztifőorvos válaszából.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés