Tavaly 9 milliárdot kaszáltak a végrehajtók

A legjobban Schadl feleségének ment az üzlet.

Több mint 30 milliárd forintos árbevételt és több mint 9 milliárd forintos nyereséget értek el a magyar végrehajtó irodák tavaly – írja az rtl.hu.

Ez azt jelenti, hogy átlagosan nagyjából 40-45 millió forintot lehetett kivenni osztalékként a végrehajtói cégekből. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar névjegyzéke szerint nagyjából 200 végrehajtó ténykedik az országban.

A körzeteket tekintve azonban igen nagy a szórás, van olyan végrehajtói iroda, amely bőven 100 millió forint feletti adózott eredményt ért el, de olyan is akad, amely csak néhány milliót. Veszteség jellemzően csak induló irodánál keletkezett és a felfüggesztett végrehajtók némelyikénél.

Az egyik legnagyobb nyereség viszont éppen Schadl György feleségének cégéhez fűződik, amely 523 millió forintos árbevétellel, valamint csaknem 250 millió forintos adózott eredménnyel büszkélkedhet.

A végrehajtói kar volt elnökének felesége ugyan fel van függesztve pozíciójából a bírósági ügy miatt (pénzmosással vádolják), azonban a jogszabályok alapján a cége továbbra is termelhet bevételt, van ugyanis olyan tulajdonostársa, aki tovább tudja vinni az üzletet – közölte lap.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek