Tejivó nyílik a Fő téri antikvárium helyén

Hamarosan tejivó költözik az egy éve üresen álló Fő téri üzlethelyiségbe.

2013 januárjában bezárt a Fő téren az utolsó szombathelyi antikvárium, kipakolás közben még beugrottunk egy cikk erejéig utoljára, ezt ide kattintva olvashatják Nem kell a könyv - Megszűnt az antikvárium 2013. January 04. 08:03 . Aztán nagy átalakítást/felújítást követően ott állt üresen az üzlethelyiség. Volt, aki táskaboltot vizionált, mások butikra, cipőboltra, nemzeti dohányboltra gyanakodtak, de végül csak-csak nem költözött be senki sem. 2014 januárjában viszont nagy lett a sürgés-forgás, valaki beköltözik, és már az eladót keresünk tábla is a kirakatban van, a tábla alján pedig jelzik: tejbolt és tejivó.

Itt hamarosan nemzeti.. ..akarom mondani tejbolt és tejivó nyílik
Garai Antal Atom

Mint megtudtuk, nem Cserpes úr terjeszkedik az ország nyugati felében, hanem egy vasi cég nyitja meg itt a harmadik szombathelyi üzletét, amelyben saját készítésű tejtermékeiket árulják majd. Hogy pontosan mikor nyit, azt nem tudtuk meg (a két másik szombathelyi bolt három hete nyitott). A céget egyébként a Szombathelyen, boltjairól már jól ismert Zalaco alapította a Provid Kft-vel együtt. Joghurttól a túrón át a sajtig készítenek mindent.

A szombathelyi vásárcsarnokban három hete nyitottak, mint ahogy a Domusnál is
Garai Antal Atom

Retró vagy minőség?

Mindkettő. Az évtizedekkel korábban működő tejivók egy-két éve ismét divatosak lettek, Cserpes robbantott Budapesten, de mára már több cég is beszállt az iparba, amelynek legfontosabb alapja a minőség. Illetve a retró is, mert magam is emlékszem, hogy általános iskolásként mennyire szívesen ittam reggelente egy-egy nagy pohár hideg tejet a ropogós túros batyu mellé a tejivóban. Néha tejeskávét kértem (amit Maci kávéból csináltak), vagy kakaót, hiába volt otthon is, ezek mindig finomabbnak, frissebbnek tűntek.

Ilyesmire számítunk - forrás: tejbolt és tejivó Facebook-oldala
Győrvár Tejbolt és Tejivó - facebook oldala

Szívesen térek be ilyen helyekre. Sok-sok évnyi "1,5%-os Mléko" után egy budapesti tejivóba léptem be a közelmúltban, kértem egy nagy pohár hideg tejet (a változatosság kedvéért túrós batyuval) majd az első korty után megvilágosodtam, visszaköszönt a múlt, szinte az iskolatáska súlyát is éreztem vállamon, amikor eszembe jutott, hogy a tejnek lehet íze is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Nem kell a könyv - Megszűnt az antikvárium

Elgondolkodtató ám, hogy Szombathely egyetlen antikváriuma szűnt meg. A könyves szakma e szeletének nincs jelene. Jövője talán lehet.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód