Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tejivó nyílik a Fő téri antikvárium helyén

Hamarosan tejivó költözik az egy éve üresen álló Fő téri üzlethelyiségbe.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2013 januárjában bezárt a Fő téren az utolsó szombathelyi antikvárium, kipakolás közben még beugrottunk egy cikk erejéig utoljára, ezt ide kattintva olvashatják Nem kell a könyv - Megszűnt az antikvárium 2013. January 04. 08:03 . Aztán nagy átalakítást/felújítást követően ott állt üresen az üzlethelyiség. Volt, aki táskaboltot vizionált, mások butikra, cipőboltra, nemzeti dohányboltra gyanakodtak, de végül csak-csak nem költözött be senki sem. 2014 januárjában viszont nagy lett a sürgés-forgás, valaki beköltözik, és már az eladót keresünk tábla is a kirakatban van, a tábla alján pedig jelzik: tejbolt és tejivó.

Itt hamarosan nemzeti.. ..akarom mondani tejbolt és tejivó nyílik
Garai Antal Atom
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Mint megtudtuk, nem Cserpes úr terjeszkedik az ország nyugati felében, hanem egy vasi cég nyitja meg itt a harmadik szombathelyi üzletét, amelyben saját készítésű tejtermékeiket árulják majd. Hogy pontosan mikor nyit, azt nem tudtuk meg (a két másik szombathelyi bolt három hete nyitott). A céget egyébként a Szombathelyen, boltjairól már jól ismert Zalaco alapította a Provid Kft-vel együtt. Joghurttól a túrón át a sajtig készítenek mindent.

A szombathelyi vásárcsarnokban három hete nyitottak, mint ahogy a Domusnál is
Garai Antal Atom

Retró vagy minőség?

Mindkettő. Az évtizedekkel korábban működő tejivók egy-két éve ismét divatosak lettek, Cserpes robbantott Budapesten, de mára már több cég is beszállt az iparba, amelynek legfontosabb alapja a minőség. Illetve a retró is, mert magam is emlékszem, hogy általános iskolásként mennyire szívesen ittam reggelente egy-egy nagy pohár hideg tejet a ropogós túros batyu mellé a tejivóban. Néha tejeskávét kértem (amit Maci kávéból csináltak), vagy kakaót, hiába volt otthon is, ezek mindig finomabbnak, frissebbnek tűntek.

Ilyesmire számítunk - forrás: tejbolt és tejivó Facebook-oldala
Győrvár Tejbolt és Tejivó - facebook oldala

Szívesen térek be ilyen helyekre. Sok-sok évnyi "1,5%-os Mléko" után egy budapesti tejivóba léptem be a közelmúltban, kértem egy nagy pohár hideg tejet (a változatosság kedvéért túrós batyuval) majd az első korty után megvilágosodtam, visszaköszönt a múlt, szinte az iskolatáska súlyát is éreztem vállamon, amikor eszembe jutott, hogy a tejnek lehet íze is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Nem kell a könyv - Megszűnt az antikvárium

Elgondolkodtató ám, hogy Szombathely egyetlen antikváriuma szűnt meg. A könyves szakma e szeletének nincs jelene. Jövője talán lehet.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életmód

Hirdetés