Anyák napja és autizmus - Három Vas megyei anyuka nagy átváltoztatása

Olyan volt, amit eddig igazából csak a tv-ben lehetett látni.

Az autizmus világnapja és az anyák napja közel egy hónapra van egymástól. Így a kettő ötvözetéből született az ötlet Markócs Ágnes szín és stílustanácsadó fejében, hogy egy remek csapattal karöltve autista gyermekeket nevelő anyukákat kellene meglepni. Számukra sokszor több időt igényel a gyermekeikkel való foglalkozás, ráadásul mindannyian dolgoznak is, így a hétköznapok sűrű kihívásait nem is lehetne jobb dologgal enyhíteni, mint egy egész napos szépüléssel.

Így aztán a három Vas megye anyuka, Budai Zsanett, Boros Zsanett és Rumi Edina érkezett a város egyik legnagyobb használt gyerekruha boltjában rejlő fotóstúdióba, hogy egy megbeszélést követően forgószínpadszerűen járják végig a fodrász, sminkes, stílustanácsadó háromszöget, majd pedig megérkezzenek egy ajándék fotózásra. A háromszög minden értelemben jól sikerült, hiszen messze menni nem kellett: Abonyi Emília a hajat, Markó Éva pedig a sminket vállalta, míg Markócs Ágnes a felnőtt nőkre szakosodott használtruha boltban várta a hölgyeket.

Anyák napi szépülés
Anyák napi szépülés
lutorkatalin

Így nem csak erre a napra lettek kisminkelve, nem csak mostanra kaptak frizurát, hozzáillő ruhával, de egy hosszabb távú tanácsadást is arról, mi is áll jól nekik. Ahogy sorra kiléptek a próbafülkéből, olyan volt, mintha az egyik átalakítós tv műsorba kerültünk volna. Nekünk is leesett az állunk. Csak nem a képernyő előtt, hanem szemtől szemben.

Anyák napi szépülés
lutorkatalin

Számos "aha-élmény" követte a napot, hiszen Budai Zsanett például nagyon meglepődött, hogy ő tél típus, Boros Zsanettről kiderült, hogy szuperül áll neki a szoknya és a magassarkú, Edina pedig egy szoknyának köszönhetően hatalmasat nosztalgiázhatott hastáncos múltjáról is.

Anyák napi szépülés
Anyák napi szépülés
Lutorkatalin

Az biztos, hogy egy valamire rájött mindenki a nap folyamán: erre mindenkinek szüksége lenne. Erre a fajta törődésre, a nagyszerű beszélgetésekre és a megújulás sem elhanyagolható. Egy kicsit jó néha új hajszínt választani, kipróbálni egy tőlünk elsőre távolinak tűnő sminket, vagy felvenni olyan színű ruhákat, amikről azt sem tudtuk, hogy jól áll.

Anyák napi szépülés
Kattintson a képre a galériához!
lutorkatalin

A nap utolsó pontja egy portréfotózás volt, annak végeredményére viszont többet kell várni, mint amíg a festék megszínezi a hajszálakat, de a nap folyamán készült fotókból már lehet csemegézni. Az biztos, hogy a szépítő-akció ismétlést, további együttműködéseket kíván majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód