Elmaradhat a Tesco és a Media Markt házassága

Kilenc városban költözött volna össze a két üzletlánc.

Budapest, Veszprém, Sopron, Baja, Esztergom, Szekszárd, Dunaújváros, Kaposvár, Tatabánya. Ezek azok a városok, ahol a Tesco hipermarketek eladóterében a Media Markt üzemeltetett volna Több dunántúli városban a MediaMarkt átveszi a Tescók elektronikai részlegét 2019. January 25. 09:51 elektronikai termékeket kínáló, önálló üzletrészeket.

BZ

Bár a versenyhivatali jóváhagyást már megkapta a két multinacionális vállalat, a plázastoptörvény alól felmentést adó szakértői bizottságnál eddig nem kezdeményezték az engedélyezési eljárást – írja a Magyar Nemzet. Pedig önmagában nem elegendő a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyása, az átalakításokhoz ugyanis a plázastoptörvényként ismertté vált, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló jogszabály alól felmentést adó szakértői bizottság hozzájárulása is szükséges.

A Tesco viszont azt közölte a lappal, hogy jelenleg zajlik a Media Markt-polcok elhelyezése a Tesco Pesti úti áruházában, ahol a Media Markt árusítóhely február 28-tól fogadja a vásárlókat. A műszaki eszközöket kínáló kereskedelmi cég már megkezdte a munkatársak toborzását. A Tesco és a Media Markt minden szükséges engedéllyel rendelkezik az együttműködés elindításához – szögezte le a lánc sajtóosztálya.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság