Tilalom a Sberbanknál

Április 7. óta leállítottak minden külföldi devizaátutalást.

Az orosz Sberbank leállított minden külföldi devizaátutalást az országhatáron túlra április 7. óta – tudatta orosz hírügynökségekkel a bank pénteken.

A Sberbank magyarázata szerint a tilalom a bankfiókokban és mobilalkalmazásokon történő átutalásokra vonatkozik. A döntésre a külföldi bankokban vezetett számlákkal végzett devizaügyletekre vonatkozó amerikai szankciók miatt került sor, amelyek mostantól léptek életbe.

Az április 6-tól végrehajtott átutalások a jutalékkal együtt teljes egészében visszakerülnek az ügyfél számlájára – mondta el a Sberbank egyik illetékese.

Mészáros D. Zsolt

Az amerikai hatóságok április 6-án jelentették be, hogy teljeskörű korlátozást vezetnek be a két legnagyobb orosz bankkal, a Sberbankkal és az Alfa-Bankkal szemben. A szankciók egyebek között megtiltják a két banknak pénzforgalom bonyolítását az amerikai pénzügyi rendszeren keresztül, valamint megtiltják amerikai állampolgároknak, hogy üzleteljenek a két bankkal.

A két bank elleni első korlátozó intézkedéseket február 24-én jelentették be az Ukrajna elleni orosz háborúval összefüggésben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság