Tippelje meg, az EU gazdaságához milyen arányban járul hozzá Magyarország?

A számokból sok minden más is kiderül.

Az Európai Unió statisztikai hivatala a mai napon tette közzé a GDP-re vonatkozó számokat.

Az Eurostat táblázatából kiderül, hogy a 2020-as adatok alapján a tagországok milyen arányban járulnak hozzá a közösség gazdasági teljesítményéhez.

Ezek szerint Magyarország szerény 1 százalékot produkál,

ami első hallásra nem tűnik túl combosnak, de azzal vigasztalódhatunk, hogy még így is beelőzünk jó néhány tagországot.

Eurostat

Németország magabiztosan vezeti a rangsort a maga 25,1 százalékával, a britek távozása után második Franciaország (17,2 százalék), míg a harmadik Olaszország(12,3 százalék).

Figyelemre méltó a hollandok 6 százaléka.

A számokból kiderül az is, hogy gazdaságilag Lengyelország messze a legfontosabb kelet-európai ország a maga 3,9 százalékával, ahogy az is, hogy Ausztria GDP-je közel háromszorosa a magyarnak.

Az Európai Unió GDP-je összességében 7,6 százalékkal több, mint egy évtizeddel korábban volt, igaz, 2020 nem volt egy sikerév: 2019-hez képest 5,9 százalékkal zuhant a közösség gazdasági teljesítménye.

Érdekes, hogy a tavalyi év minden tagországot, megviselt, különösen Spanyolországot (-10.8 százalék), Görögországot (-9.0 százalék) és Olaszországot (-8.9 százalék).

Egyetlen tagállam produkált növekedést. Írország DGP-je a járvány ellenére is 5.9 százalékkal nőtt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság