Tizenegy lista lesz az EP-választáson

Két pártnak nem lett meg a kellő ajánlása.

A Nemzeti Választási Iroda elvégezte az EP-választáson listát állító szervezetek ajánlásainak vizsgálatát – közölte az NVI.

Az EP-lista állításához 20 ezer érvényes ajánlásra volt szükség, amelyet a pártoknak május 3-ig kellett összegyűjteniük. A pénteki határidőig tizenhárom jelölő szervezet adta le aláírásgyűjtő íveit - írja a hvg.hu.

A választási iroda a vizsgálat során megállapította, hogy a listaállításhoz szükséges 20 ezer érvényes ajánlás az alábbi tizenegy jelölő szervezetnek lett meg:

Fidesz-KDNP

Megoldás Mozgalom

LMP

DK-MSZP-Párbeszéd

Második Reformkor Párt

Mindenki Magyarországa Néppárt

Momentum Mozgalom

Jobbik

Tisza Párt

Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Mi Hazánk Mozgalom

Az NVI közleménye szerint két szervezet, az Új Alternatíva Párt és a Nép Pártján nem tudta összegyűjteni a 20 ezer aláírást.

Az önkormányzati és nemzetiségi választáson indulni szándékozó jelölteknek május 6-án 16 óráig kell bejelenteniük indulási szándékukat a helyi választási bizottságnál, a vármegyei listát állító jelölőszervezetek pedig május 7-én 16 óráig gyűjthetik az ajánlásokat.

Az önkormányzati választás technikai részleteiről két cikket is írtunk. Itt arról Hogyan és kire szavazhatunk június 9-én? May 23. 11:21 , hogyan szavazhatunk, és hány szavazólapot kapunk, itt pedig arról Hol szavazhatok június 9-én, és mit vigyek magammal? June 03. 11:22 , hogy hol szavazhatunk, és mit vigyünk magunkkal.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet