Több mint a duplájára emelkedik a Babakötvény éves kamata

A kötvény éves kamata jelenleg, még az emelés előtt 8,1 százalék.

Február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát – jelentette be a pénzügyminiszter csütörtökön a Facebookon. Varga Mihály kiemelte, a családok már 300 ezer gyermeknek gyűjtenek megtakarítást az adó-, járulék- és illetékmentes kötvényben. Ezek összege eléri a 200 milliárd forintot.

A pénzügyminiszter a közösségi oldalán közzétett posztban arra is kitért, miért előnyös a Babakötvény: havonta bármekkora összeg félretehető; kamata az előző évi infláció plusz 3 százalék, és az állam ehhez nyújt még további 10 százalék, de maximum 12 ezer forint külön támogatást is minden évben. Nincs számlavezetési díj, adó-, járulék- és illetékmentes.

Az előnyök között említette azt, hogy a Babakötvény egyszerűen, akár online is nyitható, valamint jár hozzá 42 500 forint összegű életkezdési támogatás is. A Babakötvény éves kamata jelenleg 8,1 százalék.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek