Három új okoszebra is lesz Szombathelyen

A Váci Mihály utcai átkelőhelynél tartott sajtótájékoztatót a város vezetése.

Mind közlekedünk, akár gyalog, akár biciklivel, akár autóval vagy tömegközlekedési eszközzel. De mindegy, mit választunk, mind találkoztunk már olyan közlekedési helyzettel, amely biztonságosabban megoldható, vagy éppen elkerülhető lett volna.

Szombathely az Aptiv Services Hungary Kft. több mint 10 millió forintos támogatásával a közeljövőben három újabb okoszebrát létesít a városban iskolák és óvodák környékén - hangzott el egy péntek délelőtti sajtótájékoztatón.

Okoszebra - sajtótájékoztató a Váci utcán
lutorkatalin

A helyszínen, a Váci Mihály utcán, majdnem egy baleset is történt a szemünk láttára, mikor egy parkoló autó mögül a zebrára kilépő gyalogost hajszál híján elgázolt egy érkező autós.

Horváth Soma alpolgármester, a körzet képviselője hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy körültekintően közlekedjünk az utakon, ahogy az is, hogy a város maga is hozzájáruljon a megfelelő biztonsághoz.

Megtudtuk, hogy amikor meghallotta a lehetőséget az okoszebrák telepítésével kapcsolatban, azonnal lecsapott a lehetőségre -, hiszen tudta, hogy körzetében van olyan átkelőhely, ahol fontos lenne egy ilyesfajta biztonsági támogatás. A környéken található a Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, több óvoda, valamint nem csak a reggeli és délutáni órákban, de egész nap sűrű forgalommal találkozhatunk itt.

Okoszebra - sajtótájékoztató a Váci utcán
Kattintson a képre a galériához!
lutorkatalin

A korábban telepített 11-es huszár úti okoszebrával Elsőként próbáltuk ki élesben Szombathely első okoszebráját 2021. March 26. 15:59 kapcsolatban Bokányi Adrienn tanácsnoktól megtudtuk, hogy az eszközök garanciálisak, így az esetleges meghibásodásokat a kivitelező javítja, emellett a visszajelzések pozitívak, a gyalogosok akár minden átkelőhelynél eltudnák képzelni ezt a megoldást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet