Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Több olvasónk szerint az OTP elkezdte utalni a nyugdíjakat

Valószínűleg emberi mulasztás történt.

Ahogy azt lapunk korábban is megírta Késnek a nyugdíjak, a bankok szerint az Államkincstárnál van a hiba 2019. January 11. 10:24 , a mai napon zavar támadt a nyugdíjak utalása körül.

A bankok az Magyar Államkincstárra (MÁK) mutogattak, hogy onnan nem történt meg az utalás, az Államkincstár ugyanakkor egy közleményben Az Államkincstár szerint nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésénél 2019. January 11. 11:03 azt állította: minden rendben van, még nap közben teljesítik a kifizetéseket.

Azóta is ellentmondó információk láttak napvilágot. Több nyugdíjas is arról számolt be, hogy a bankjuk közölte: hétfőig várni kell a pénzre.

Ugyanakkor egyik olvasóink a felhívásunkra jelezte. Ő az OTP-től keresztül a mai napon 12:10-kor megkapta a nyugdíját. Többet ugyanezt írták a Facebook oldalunkon.

A Portfolio.hu úgy tudja, egészen banális hiba történt: a MÁK véletlenül rossz értéknappal küldte be a tranzakciókat a GIRO éjszakai rendszerébe.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra