Müller Péterrel, Frenkkel, Lecsóval és Bércesi Robival érkezik Szombathelyre az „EgySzál Feszt”

De több más ismert név is felbukkan még a Végállomás színpadján június 1-én.

Új könnyűzenei fesztivál startolt el Szombathelyen az elmúlt évben. A szervező L.É.T. Szombathelyért Egyesület az EgySzálFeszt „Fucking rock stars” – Elstartolt Szombathely új minifesztiválja 2023. June 04. 10:58 -et hagyományteremtő szándékkal indította el, amely a nagy sikerre való tekintettel 2024-ben is visszatér, de új helyszínen és egynapos formában.

Az viszont változatlan, hogy a minifesztivál ismét az ország legjobb akusztikus zenei előadóinak és formációinak ad teret.

A június 1-én (szombaton) megrendezett fesztiválnak kiemelt vendége lesz:

 • Bérczesi Robi a Hiperkarmából,
 • Leskovics Gábor és Potondi Anikó a Pál Utcai Fiúkból,
 • Szűcs Krisztián a már megszűnt Heaven Street Sevenből,
 • Kardos Horváth János a Kaukázusból, valamint
 • Müller Péter Sziámi és
 • Frenk.
 • A rendezvényen rajtuk kívül bemutatkoznak még a régió tehetségei is, így Zsiros Peti, Doma Bence és Tóth Bíborka.

  A helyszín idén a megújult „Ezekben a nem könnyű időkben” – Új műfajok felé is nyit a szombathelyi Végállomás January 28. 06:43 Végállomás Klub lesz, ahol a szervezők 220 ülőhellyel, kistermi és szabadtéri programokkal várják az érdeklődőket. A befogadóképesség szándékosan korlátozott, úgyhogy érdemes elővételben megvenni a belépőjegyeket.

  A részletes program:

  június 1. szombat

  17.00 Kardos-Horváth János (Kaukázus)

  EgySzálFeszt

  Kardos-Horváth Jánosnak a Kaukázus frontemberének koncertje nem csupán kalandos életéről, dalainak eredetéről, a kezdetekről, az újratervezésről, a klímaváltozáshoz való viszonyáról és arról szól, hogy mikor lesz végre köztársasági elnök. Nem csupán egy ikonikus zenész humoros történetáradata. Kardos-Horváth János estje humorballada, humormusical: dalokkal tűzdelt, pszichológiai mélységű ön-monológ, ami - egy terápiás üléssel ellentétben - nem csak annak fergeteges élmény, aki elbeszéli, hanem annak is, aki hallgatja.

  18.15 Frenk

  EgySzálFeszt

  Frenk a mai magyar zenei élet egyik legegységesebben eklektikus figurája. Dobolt a Hiperkarmában, andalít és felráz a Budapest Bárban, Tom Waitsszel a Braindogsban, tolja saját zenekarával és szólistaként. Dobol, gitározik, billentyűzik és dalokat ír.

  Boldogan lubickol a zene vizében, a new wave-től a popsanzonig bármiben pancsol, amiben épp jól érzi magát. Most fejezte be nyolcadik lemezét, és megint olyasmit csinált, amit eddig nem – egy elektronikus szintipopalbumot. Ez tulajdonképpen a hetvenes évek óta megjárt szintetikus popzenei út összefoglalója és frenkesítése.

  19.30 Szűcs Krisztián (HS7)

  EgySzálFeszt

  Számít-e a múzsa csókja, és egyáltalán mi az? Honnan és hogyan jön a zene, a szöveg, és minden, amit nem a „józan ész” hoz létre, de ami nélkül az életnek semmi értelme? Szűcs Krisztián harmincéves dalszerzői pályájának olyan, mára már klasszikussá vált dalai keletkezéstörténetén keresztül próbálja kutatni és mutatni a semmiből valamivé változás mágiáját, mint például a Krézi srác, a Dél-Amerika, vagy épp 2021-es Vízválasztó című szólólemezének anyaga. A Heaven Street Seven alapítója, illetve a Budapest Bár, a Rühös Foxi, a Szűcsinger és a Másnap produkció „átváltozóművésze” egy kulisszatitkokkal tűzdelt estet ígér.

  21.00 Leskovics Gábor és Potondi Anikó (Pál Utcai Fiúk)

  EgySzálFeszt

  A Pál Utcai Fiúk zenekar a fennállásának évtizedei alatt nagyon sokféle dalt írt. Az egyik dolog, ami talán közös ezekben a dalokban az, hogy mindegyik egy szál gitáron vagy zongorán született. Többek között ezért is szereti a zenekar az akusztikus koncertezést. Ilyenkor mutatkozik meg legjobban a dalok „lelke”, ilyenkor lehet a legfinomabb hangszereléseket kitalálni. Zenészként is teljesen más megoldásokat követel ez a fajta előadásmód és talán ilyenkor, a számukra oly fontos dalszövegek is kicsit más értelmezést kapnak. Ezen az estén a zenekar két alapítótagja, Potondi Anikó és Leskovics Gábor mutatja be így a PUF dalokat, valamint pár olyan dalt is előadnak majd a magyar underground hőskorából, ami rájuk volt hatással a zenekar alapításakor.

  22.30. SziámiKarma (Bérczesi Robi, Müller Péter Sziámi, Kirschner Péter)

  EgySzálFeszt

  Müller Péter Sziámi legújabb, tavaly bemutatkozó akusztikus zenekari projektje a SziámiKarma, Müller Péter Sziámi, Kirschner Péter és Bérczesi Róbert közös alkalmi zenekara, amelyben Sziámi és Hiperkarma dalokat adnak elő akusztikus gitárokkal és háromszólamú énekkel.

  Kisterem:

  Bíborka és Bence - Zsiros Peti

  Kapunyitás: 16.00

  Belépő: 9000 forint

  jegyelővétel: www.tixa.hu/egyszalfeszt_2024_szhely

  Figyelem, csak 220 ülőhely van, helyfoglalás érkezési sorrendben!

  A program médiatámogatója a Nyugat.hu.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Kultúra