Tojásos rablók fosztogatnak az utakon? - Teszteltük a módszert

Ismét lánclevél riogatja az autósokat, ezúttal tojásdobáló haramiákról kaptunk hírt sok-sok üzenetben. Mivel nem tudtuk, lehet-e valóságalapja, így inkább kipróbáltuk. Videó!

Ismét egy rövid, de hatásos lánclevél landolt a postafiókunkban. A nyelvezete alapján valószínűleg úgy fordította valaki más nyelvből, de a lényegen nem változtat, kíváncsivá tett minket. Íme a levél:

Subject: Trükkös lopás! Ha éjszaka vezettek és azt tapasztaljátok, hogy tojásokat dobnak a szélvédőtökre..NE!!! indítsátok el az ablaktörlő-lapátokat és ne is pricceljetek vízet a szélvédőre; a tojások ha a vízzel összekeverednek tejes állaguvá válnak és abszolut semmit nem fogtok látni, így kényszerítve lesztek megállni az út szélen, és egy kvalifikált lopás áldozataivá válhattok! Ez a lopástechnika legújabb változata. Terjesszétek a lehető legszélesebb körben!

Mivel ismeretségi körben senki nem tudta megmondani, hogyan viszonyul a tojás az ablakmosó folyadékhoz, ezért úgy döntöttünk, kipróbáljuk élesben is a dolgot, hiszen anyagi ráfordítást szinte nem igényel a teszt, az autót pedig már úgyis mosatni kellett.

Beszereztünk hát néhány tojást és szétfröccsentettük a szélvédőn. Az eredmény videónkban látható.

Tojást dobtunk szélvédőre

Annyit azért hozzá kell tenni, hogy éjszaka valószínűleg kellemetlenebb a fénytörés, de attól még az autó tovább vezethető. Igen sok tojásra lenne szükség ahhoz, hogy a vezető ne lásson. Az ablaktörlőnk is megviselt állapotban van az elmúlt napok jeges-havas rémálmai után és bár a videóban nem látszik, a sofőr előtt nyomtalanul eltűnt a tojástámadás maradványa.

Magyarországon egyébként nem találtuk nyomát a fent leírt tojásos támadásnak, pedig valószínűleg kapott volna nyilvánosságot, ha történik ilyen. Ha valaki mégis tud hiteles esetről, kérjük a hozzászólásoknál ossza meg velünk.

A tojással simán megbirkózott az ablaktörlő
Tánczos Mihály

Aranygyűrű rézből, euró a nyomtatóból

Szintén a napokban kaptunk értesítést egy szakállas trükkről, ami már a 80-as években is közismert volt, de a hiszékenység, kapzsiság miatt még évtizedekig működőképes lehet. Erről van szó:

Mostanában egyre gyakoribb egy speciális lejmolás. Főleg német rendszámú autók (Merci, BMW) leállnak a legrosszabb helyeken: körforgalom, felhajtó- vagy lehajtósáv, stb. Segítséget kérnek attól, aki megáll az integetésükre. Nyíregyházára, Debrecenbe, Sopronba, stb szeretnének menni, de sajnos éppen itt fogyott el az üzemanyagjuk... Viszont nincsen elég kp náluk, ezért euro-t, vagy pedig aranygyűrűt próbálnak eladni. Természetesen mindkettő hamis! A segíteni akaró személy feszültségben van, mert segíteni akar azon, aki ilyen rossz helyen van bajban, közben ő maga is feltartja a forgalmat. Ebben a feszültségben nem jól működik az óvatosság... Túl szép a bajba jutott autó, nagyon hihető a történet, stb. így könnyen áldozatává válik a csalásnak, 1-2 ezer forintjától hamar megszabadul... Mit lehet tenni? Ne állj meg! HA megállsz, akkor egyetlen szavát se hidd el, de szállj ki az autódból és fotózd le az autójukat és mondd meg, hogy rendőrt hívsz. Meglátod, azonnal elindul az üres tankú csodaautó...

Ésszel segíteni

A levél végével kapcsolatban vannak fenntartásaink. Mert mi van, ha mégis bajban van az autós? Ha valaki nem mer kiszállni, nehogy kirabolják, kifosszák, akkor autóból, lehúzott ablaknál is megkérdezheti, mi a probléma és ha az üzemanyag fogyott ki, akkor pl. megoldás az is, ha a sofőr elkér kb. 10 liter üzemanyagra és a hozzá való kannára pénzt, majd azzal visszamegy egy benzinkúthoz és elviszi a bajbajutottaknak a haladáshoz szükséges folyadékot. Az aranygyűrűs mesének pedig tényleg nem szabad bedőlni, hiszen ki az, aki pár liter üzemanyagért megválna szeretett családi ékszerétől? (Kivéve, ha az egy réz karnisgyűrű.) Ha más jellegű a baj, akkor lehet értesíteni az érintett szervezeteket, akik segíthetnek, ha viszont valóban csalás szaga van a megállításnak, akkor nem kell tétovázni, lehet tárcsázni a 107-et.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Mit ne küldj tovább a héten? Kamu és aktualitásukat vesztett lánclevelek hiszékenyeknek

Szétégett Citroen, eltűnt kislány, a Danone-bezárás, újabb sugárzás és az ózonlyuk hazánk felett. Levelek, melyek a hiszékenysére, néha a butaságra alapoznak, sikerrel….

Teszteltük a traffipaxzavarókat

Nem érdemes tíz- és százezreket költeni a traffipax-előrejelzőkre és zavarókra. Ezek nem túl hatékonyak, és hamis biztonságérzetet adhatnak...

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló