Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Torokátvágással fenyegetőzött egy férfi Szombathely főterén

Nem ez volt az első eset.

A Szombathelyi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat az ellen a különös visszaeső férfi ellen, aki belekötött Szombathely Fő terén két férfibe 2021 májusában – közölte lapunkkal az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott elővett egy zsebkést és azzal hadonászott, valamint fenyegetőzött, hogy elvágja a két férfi torkát.

A Szombathelyi Járási Ügyészség 60 nap elzárás kiszabását indítványozta, ha a vádlott beismeri a bűnösségét a váddal egyezően az előkészítő ülésen, és lemond a tárgyalásról.

Tavaly nyáron történt

Talán érdemes megemlíteni, hogy nem ez az első eset, hogy késsel fenyegettek valakit Szombathely Fő terén.

2020 júliusában egy férfi egy svájci bicskával hadonászott „Adjátok oda a pénzt, mert megszúrlak titeket” – Fegyverrel raboltak ki négy fiatalt a szombathelyi Fő téren 2020. July 06. 10:13 , miközben felszólította a négy fiatalt, hogy „adjátok oda a pénzt, mert megszúrlak titeket”.

Ezt követően a férfi odaszorította a kés pengéjét az egyik fiatal nyakához, akit azzal fenyegetett, hogy elvágja a torkát, ha nem adja át a pénzét. A fenyegetésen túl mindkét támadó bántalmazta is a sértetteket, pofon vágták, ököllel állon ütötték őket. A megfélemlített fiatalok átadtak a gyanúsítottaknak összesen 20 ezer 400 forint készpénzt és két – köztük egy 160 ezer forint értékű – mobiltelefont.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló